Складність шкільної програми вже давно викликає занепокоєння в батьків, а період карантину долив олії у вогонь. Через дистанційне навчання дорослі частіше стали бачити завдання дітей, у тому числі для контрольних робіт, що, своєю чергою, стало приводом для скарг у соціальних мережах.

Одна з таких гарячих дискусій сталася у відомій Facebook-спільноті Батьки SOS. Українка виклала в мережу контрольну з математики для 5 класу.

"Хто зможе всі завдання вирішити за 40 хв., враховуючи, що всі дії треба виконувати в стовпчик, а не на калькуляторі, і записувати короткий запис задач", - запитує жінка.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

На фото, прикріпленому до посту, можна побачити по 6 завдань для кожного з двох варіантів. Деякі приклади вимагають короткого запису розв'язання задачі, а не лише відповіді.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Багато хто з батьків погодився з тим, що контрольна такого рівня заскладна і не відповідає задачам розвитку дитини.

"Як вчитель відразу дам коментар . Де завдання розраховані на середній рівень ? Як же дитині набрати ці бали? Вираз -це важко, адже одна невірна дія призведе до низки невірних результатів. Наступне питання . Навіщо три рівняння? Знов таки . Вони всі важкі. Часу дитині не вистачить. Це стрес, а не перевірка . Запропонуйте вчителю переробити умову. З огляду на ситуацію, адже діти все опановують самостійно", - пише у коментарях жінка, яка представилася педагогом.

Однак дехто взявся стверджувати, що такі контрольні є доволі адекватними, а шкільна освіта все одно має розвивати навички рахунку, навіть в умовах широкої доступності калькуляторів.

"Просто цікаво, ви що такого в школі не вчили в 5 класі? Вчили і за 40 хвилин писали контрольні роботи в класі без всяких програм, які зараз на телефоні", - пишуть в іншому коментарі.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Загалом, суперечка звелася до обговорення звичайних тез. Багато хто бідкався на безглуздість часових вимог, інші - на нездатність вчителів розвивати дитину.

Також дехто зауважував, що завдання не відповідають програмі 5 класу. Однак ця інформація виявилася хибною.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Нагадаємо, карантин переніс останній дзвоник у школах і ЗНО, що потрібно знати батькам.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська нагодувала українців новою порцією порад, батьки втомилися терпіти.