Через карантин в Україні навчальний процес перейшов в онлайн-режим. З 6 квітня в рамках проекту "Всеукраїнська школа online" уроки з 11 предметів 5-11 класів транслюватимуть українські телеканали і YouTube-канал Міністерства освіти і науки.

При цьому в заяві МОН вказується, що педагогічні ради шкіл вирішують самостійно, коли закінчувати навчальний рік. При цьому учні 11 класів будуть навчатися до кінця червня, щоб заповнити прогалини в програмі і підготуватися до ЗНО.

Всеукраїнська школа онлайн, скрін із Ютуб
Всеукраїнська школа онлайн, скрін із Ютуб

Від державного підсумкового іспиту учнів 4 та 9 класів звільнять. Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться незалежно від строків карантину. Дати тестування просто можуть перенести. Зараз розглядається два варіанти:

- Якщо карантин закінчиться до початку літа, то ЗНО стартує в останні тижні червня і закінчиться в середині липня. У такому випадку результати тестів оприлюднять наприкінці липня, а вступна кампанія розпочнеться з серпня.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

- Якщо карантин продовжать до початку серпня, то ЗНО стартує в середині серпня і закінчиться до середини вересня. Таким чином, вступна кампанія триватиме до середини жовтня, а перші курси почнуть навчатися з листопада.

Школа, фото Pxhere
Школа, фото Pxhere

Варто відзначити, що вишам було простіше перейти на дистанційне навчання, ніж школам. Більшість університетів мають платформи та електронні матеріали. У Києво-Могилянській академії повідомили, що студентів досить швидко перевели на дистанційне навчання.

Студенти, які в 2020 році не випускаються, закінчать навчальний рік за планом. Іспити і заліки Міносвіти рекомендує провести дистанційно за графіком. А якщо їх не можна провести віддалено, тоді університет може перенести на наступний рік. А от випускникам вишів дозволили захищати дипломні роботи та здавати іспити дистанційно, крім єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 25 березня тимчасово виконувати обов'язки глави Міністерства освіти і науки України Кабінет міністрів призначив Любомиру Мандзій.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні навчальний рік завершиться 1 липня. В травні або червні діти повернуться до школи вчити пропущений матеріал.

Також портал Знай.uа писав, як скоротять фінансування ПТУ, школам, університетам під час карантину.