Коронавірус в Україні змушує українців стали носити маски, і це може затягнутися. Коронавірус в Україні зафіксовано вже у 5 449 осіб, з яких 141 померли. Лікар-інфекціоніст Оксана Чемич розповіла, як довго доведеться носити маски.

За чутками, уряд України може продовжити карантин до 11 травня. При цьому лікар зазначила, що знімати обмежувальні заходи до цього часу навряд чи варто.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

"Зараз ми готуємося до більшого напливу пацієнтів. Кількість хворих, кожні 4-5 днів в Україні подвоюється. Я розумію, що з економічної точки зору країна значно страждає. Але як інфекціоніст, вважаю недоречним і суперечливим питання виходу з карантину. Ніяких підстав для цього немає", - сказала вона в інтерв'ю виданню "Апостроф".

карантин в Україні, скріншот з відео
карантин в Україні, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Фахівець вважає, що якщо Україна вийде з карантину раніше, то в країні з'явиться дуже велика кількість заражених коронавирусной інфекцією. Крім того, при такому напливі хворих медична система не впорається. В результаті буде багато важкохворих і смертей.

За її словами, головне завдання карантину - уповільнити темпи передачі інфекції, щоб не було такого, що всі захворіли одночасно. Лікар також вважає, що пандемія не закінчиться протягом 1-2 місяців, а вірус буде циркулювати як мінімум до кінця 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що доктор Комаровський випустив чергову серію відповідей на питання публіки щодо Covid-19.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кров Тома Хенкса допоможе вченим в розробці вакцини від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, як лікують від вірусу в київській лікарні.