У період карантину, коли ми всі намагаємося дотримуватися самоізоляцію, щоб уникнути зараження коронавірусом, дуже важливо подбати про свій автомобіль. Крім носіння масок і дезінфекції рук, очистити треба ще й машину. Автомобільні сенсорні екрани – як смартфони — є носіями всіх видів шкідливих мікроорганізмів, бактерій і вірусів, так що прибирати їх важливо в першу чергу. Але не варто забувати про дезінфекцію кондиціонера і озонування салону.

Як продезінфікувати салон автомобіля?

У перші дні карантину було складно дістати відповідні дезінфікуючі засоби, але зараз це вже не є проблемою. Багато виробників автомобільної косметики почали випускати автомобільні дезінфікуючі засоби, пише automir.online. Передбачається, що 70% спиртовий розчин є ефективним дезінфікуючим засобом. Так що більшість дезінфекторів на основі спирту будуть ефективними для очищення авто. Варто пошукати в домашніх шафах, гаражі або багажнику – може бути, що-небудь знайдеться?

  • Спеціалізовані засоби — наприклад, чистячі засоби для інтер'єру, що складаються на 70 відсотків етанолу.
  • Медичні дезінфікуючі засоби — наприклад, Октенисепт та інші
  • Зимовий концентрат омиваючої рідини — це дуже хороший засіб в якості дезинфікуючого засобу.
  • Харчовий спирт (для безпеки поверхні його можна обережно розбавити, але не занадто сильно!)

Дезінфекція автомобілів, фото - Getty Images
Дезінфекція автомобілів, фото - Getty Images

Дезінфекція салону автомобіля — на що звернути увагу?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перед використанням спиртових дезінфекторів варто звернути увагу на те, з якого спирту вони складаються. Будьте обережні з препаратами на основі метанолу, вони досить ефективні, але слід уникати надмірного вдихання парів таких агентів. Хоча невелика домішка метанолу в етиловому спирті досить безпечна.

Також слід подбати про те, щоб не пошкодити очищену (продезинфіковану) поверхня: варто взяти білу тканину (носовичок, паперовий кухонне рушник), змочити препарат і протерти поверхню менш помітному місці. Якщо поверхня "підфарбовується", то краще пошукати інший засіб! Однак більшість пластиків в автомобілі витримують контакт зі спиртом. Ви повинні стежити за шкіряними елементами, їх варто протирати дезинфікуючим засобом, в тому числі засобом для захисту шкіри.

Екстрена дезінфекція салону

Екстрена дезінфекція салону автомобіля займає не більше двох хвилин. Вона включає в себе протирання керма, очищення сенсорного екрану, кнопок, дверних ручок, перемикачів та інше.

Дезінфекція автомобілів, фото - Getty Images
Дезінфекція автомобілів, фото - Getty Images

Дезінфекція автомобіля – що ще варто робити?

Буде здорово, якщо вам вдасться продезінфікувати кондиціонер в машині, і не забудьте про фільтр салону. В більшості випадків його можна замінити самостійно. Якщо у вас є озонатор, варто його використовувати – це один з найбільш ефективних інструментів для знищення всіх мікроорганізмів, включаючи віруси.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія короновируса в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.