Відомий економічний експерт Юрій Атаманюк розкритикував другий етап медреформи, в рамках якого заробітної плати для лікарів-інтернів не передбачено.

Позицію щодо оплати праці медпрацівникам Атаманюк висловив у своєму Telegram-каналі.

"Якась незрозуміла підтримка медпрацівників та медицини в цілому. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в рамках другого етапу медреформи заробітної плати для лікарів-інтернів не передбачено! Інтернатура, це 2-3 роки, залежно від спеціалізації. І це під час боротьби з епідемією, коли з інтернів потрібно було б сформувати резерв, у разі сплеску захворюваності або заміни хворих медпрацівників", - написав експерт.

За його словами, "це банальне витиснення з країни молодих, освічених, підготовлених за гроші українських платників податків, фахівців".

скріншоти

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МОЗ закликає долучитися до всеукраїнської кампанії #ПідтримуюЛікарів, символом якої стала червона стрічка.

Як повідомляв портал Знай.uа, мер Києва Віталій Кличко розповів про те, коли у столиці планують знімати карантинні обмеження.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський визначив джерела смертельного вірусу і заговорив про "друге пришестя".