Залишились лічені тижні і про карантин українці забудуть, як про страшний сон. Планувати відпочинок не раніше другої половини літа і готуватися до нових правил для пасажирів. Так радить українцям міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Карантин на транспорті будуть знімати тільки поступово. Про це в інтерв'ю BBC News Україна розповів міністр Криклій.

Українців ще довго не пускатимуть в метро, автобуси, трамваї, тролейбуси, міжміські автобуси і поїзди без масок. Крім того, уряд планує обмежувати кількість пасажирів в одному вагоні.

Криклій, фото з вільних джерел
Криклій, фото з вільних джерел

Залізниця точно не запрацює до травневих свят. Але конкретних дат її перезапуску в уряду поки немає.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Міністр дав зрозуміти, що першими почнуть курсувати приміські електрички. За його словами, доведеться говорити з роботодавцями, щоб люди виходили на роботу в різний час і так само в різний поверталися.

Передбачається, що відновлення авіасполучення буде залежати від того, наскільки швидко інші країни будуть відкривати свої повітряні простори і куди саме будуть літати. Але цього також не буде до травневих свят.

Серед найбільш популярних напрямків пасажирських авіаперевезень — це Туреччина і Єгипет.

Якщо Україна пройде епідемію краще, ніж більшість інших країн, то зможе відкрити ринок внутрішніх авіаперельотів раніше міжнародних рейсів. Українцям радять планувати відпочинок на другу половину літа.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські діти до школи не повернуться — у Міносвіти розбили всі надії батьків.

Як повідомляв Знай.uа, українці отримали електронні паспорти, реакція банків і магазинів на новий документ дивує - "Нормальний є?"

Знай.uа писав працює кожен сьомий – люди масово страждають від "епідемії" безробіття, що загрожує країні.