Українці всі з нетерпінням чекають завершення карантину і повернення до звичного способу життя. Якщо в Україні буде стрімке зниження кількості хворих на COVID-19, то в процесі виходу з карантину можна буде пропустити декілька етапів, які раніше озвучив Кабінет міністрів. Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу ICTV.

“Якщо у нас буде стрімке зниження числа хворих, ми зможемо з першого етапу перейти на третій або на четвертий етап”, — сказав Ляшко.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про п’ять етапів виходу з карантину і зняття обмежень, прив’язаних до виконання певних умов.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зокрема, 22 квітня Кабмін продовжив карантин на території країни до 11 травня включно.

Так, на першому етапі планується відкриття парків, салонів краси, оптової та роздрібної торгівлі, кав'ярень (обслуговування на винос). Також будуть дозволені тренування в командних видах спорту.

На другому етапі зможуть працювати заклади громадського харчування, але з обслуговуванням на винос, готелі, фітнес-центри, а також відновиться навчання у випускних класах шкіл і підготовка до ЗНО.

На третьому етапі відкриють спортивні та дитячі майданчики, частково відновить роботу метро (спецперевозки), ТРЦ, театри, кіно, кафе і ресторани.

Четвертий етап - повноцінно запрацює метро і весь наземний громадський транспорт.

На п'ятому етапі всі обмеження будуть зняті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські діти до школи не повернуться — у Міносвіти розбили всі надії батьків.

Як повідомляв Знай.uа, українці отримали електронні паспорти, реакція банків і магазинів на новий документ дивує - "Нормальний є?"

Знай.uа писав працює кожен сьомий – люди масово страждають від "епідемії" безробіття, що загрожує країні.