Моз у понеділок, 27 квітня, провів брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавирусной інфекції. Відповідне відео розмістили на YouTube-каналі Кабміну.

Міністр охорони Здоров'я України Максим Степанов розповів, що за добу захворіло 392 людини, з яких 28 дітей та 72 медпрацівника. Зафіксовано 11 летальних випадків, а видужала 24 пацієнта. Всього за час пандемії захворіло 9009 осіб.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано у Харківській області – 49, у Закарпатській – 46, у Чернівецькій – 34 і в Києві – 32 випадки.

На даний момент Міністерство складає список необхідних засобів захисту для закупівлі медичних працівників для державного резерву.

коронавірус з Китаю, фото Pxhere
коронавірус з Китаю, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"На початок пандемії, на початок епідемії ми зіткнулися з тим, що їх (засобів захисту) взагалі не було. Вони повністю були відсутні в нашому державному резерві. Це те завдання, яке в тому числі поставив президент, щоб країна була готова до такого плану викликів, щоб у нас був певний запас", - розповів міністр.

Степанов зазначив, що зараз йде перевірка тих захисних засобів, які закуповували регіони, де вони закуповували і яким вони відповідали стандартам.

"Ми бачимо зараз не поодинокі випадки, коли закуповуються не предмети індивідуального захисту, а спокійно закуповують костюм маляра і вважають, що це правильно і його варто купувати. Наслідки – ви чуєте, яка кількість медичних працівників хворіють", - розповідає він.

Міністр розповів, що вже отримано близько 4,5 тисяч українських ПРЦ-тестів систем, кожна система містить близько 100 тестів, тобто вже є близько 450 тисяч тестів, які безпосередньо зроблять українцям, вже отримали. Крім того, близько 160 тисяч тестів очікується в понеділок, 27 квітня, за словами міністра.

Він підкреслив, що українські ПРЦ-системи пройшли відповідні експертизи і відповідають по якості і точності всім світовим стандартам і в майбутньому планують збільшувати проведення тестів для того, щоб краще контролювати ситуацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна готується виходити з карантину, що слід знати.

Як повідомляв Знай. ua, до літа на таксі - коли запрацює київське метро.

Також Знай. ua писав, що Моз хоче пом'якшити карантин в Україні, що зміниться вже скоро.