В Україні змінився порядок прибуття громадян з інших країн під час пандемії коронавіруса. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню COVID-19.

Міністр зазначив, що тепер людина, яка прибуває з-за кордону, обов'язково повинен встановити додаток "Дія" і поїхати на самоізоляцію. У випадку, якщо додаток не встановлено, то людина зобов'язаний відправиться на обсервацію.

За його словами, місця обсервації для громадян з-за кордону встановлені - вони є в Києві і Київській області.

"Якщо у громадянина немає можливості встановлення програми "Дія" або за його прохання він хоче прийти обсервацію, перебуваючи не в домашніх умовах, то місця обсервації встановлені. Зокрема, розроблений певний механізм. Місця обсервації є в Києві, Київської області. Залежно від того, за яким алгоритмом і механізму піде громадянин, ми далі будемо визначатися", - зазначив Степанов.

Міністр зазначив, що самоізоляція є обов'язковою з встановленням програми "Дія".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "держава в смартфоні" буде стежити за самоізоляцією українців.

Як повідомляв Знай. ua, заробитчанын покінчив з собою на обсервації.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського українців змусять встановити додаток для самоізоляції.