Карантинні штрафи – чи доведеться платити 17 тисяч за шашлики на травневих

Карантин в Україні продовжили до 11 травня і українці цікавляться тим, чи можуть штрафувати на 17 тисяч грн за вилазку в ліс на шашлики. Як відомо, карантинні обмеження діятимуть на травневі свята, які прийнято відзначати на природі. За словами юристів, у постанові Кабміну про заборону на відвідування лісопаркових і прибережних зон багато нюансів.

На Київщині вірус замкнув 150 студентів, гуртожиток став ізолятором

У понеділок, 27 квітня, стало відомо про спалах коронавірусу в гуртожитку в селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Експерти пояснили, що робити, якщо у вас вимагають гроші за тестування або лікування коронавірусу

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Як відомо, у Міністерстві охорони здоров'я пообіцяли українцям безкоштовне лікування від коронавірусу в лікарнях. Правда, все більше і більше пацієнтів стали стверджувати, що їм доводилося платити за деякі препарати або шукати їх самостійно. Отже, український адвокат і юрист Олександр Гришаков розповів, що робити, якщо пацієнтів зобов'язують заплатити за медикаменти та діагностику Covid-19.

В Україні очікують різке зниження зарплат після карантину, прогнози фахівців

Пенсійний фонд перерахував показник середньої зарплати за лютий. На основі отриманих даних експерти зробили прогноз, що буде з зарплатами далі. У підсумку три експерти з чотирьох спрогнозували у другому кварталі зниження заробітків найманих працівників. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин очікує різкий обвал зарплат – більш ніж на 12% від нинішніх середніх 10 847 грн, або до 9500 грн.

Богослужіння натовпом, без масок і з цілуванням ікон — московські попи в Лаврі продовжують ігнорувати карантин

В Святогірській Лаврі, яка належить УПЦ Московського патріархату, продовжують проводити масові богослужіння без засобів захисту та дезінфекції. В Києво-Печерській Лаврі ще 20 випадків коронавірусу, на цей раз серед семінаристів. За останньою інформацією, кількість тих, хто перехворів, наблизилося тут до 200. В Україні залишилася лише одна Лавра Московського патріархату, яку досі не закрили на карантин — Святогірська. Богослужіння тут проводять без масок, з процедурою цілування ікон і притулянням до хреста.