Співробітники Служби безпеки України затримали двох учасників терористичної угруповання "ЛНР", якою керує Валерій Бергман на прізвисько "Німець". Відзначається, що дана угруповання причетне до ряду диверсій на території Донецької і Луганської областей України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби СБУ, яка додає оперативні кадри.

СБУ знешкодила російських найманців, фото: прес-служба СБУ
СБУ знешкодила російських найманців, фото: прес-служба СБУ

"Співробітники спецслужби задокументували, що в 2014 році група "Німця" захопила на шахті ім. Мельникова 1,2 тонни вибухової речовини-амоніту. Терористи використовували вибухівку для підриву 4 мостів в районі населених пунктів Закотноє і Сіверськ Донецької області, 2 мостів у містах Лисичанську і Рубіжному Луганської, ще два мости у Лисичанську було заміновано", - йдеться в повідомленні.

СБУ знешкодила російських найманців, фото: прес-служба СБУ
СБУ знешкодила російських найманців, фото: прес-служба СБУ

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як зазначається, 8 вересня 2019 року службовці СБУ і Нацполіції затримали Бергмана у районі Лисичанська. Під час слідчих дій він надав викривальні свідчення. Зокрема, правоохоронці отримали від "Німця" детальну інформацію про скоєні групою злочини, розташування тайників з вибухівкою та засобами ураження, які призначалися для здійснення диверсій, а також відомості про інших учасників очолюваної ним терористичної групи.

СБУ знешкодила російських найманців, фото: прес-служба СБУ
СБУ знешкодила російських найманців, фото: прес-служба СБУ

З жовтня 2019 року по квітень 2020-го було ліквідовано на території Луганської і Донецької областей кілька схованок "групи Бергмана". З схованок вилучено, зокрема, саморобний вибуховий пристрій, яке складалося з корпусу вогнегасника та вибухової речовини, що становить майже 2 кілограми в тротиловому еквіваленті, 17 гранат РГД-5 і Ф-1, 400 грамів тротилу, 3 міни ПМН, 2 пострілу ВОГ - 25 і 40 РПГ-7, автомат Калашникова з чотирма магазинами, пістолет марки "Star model B", 6 універсальних запалів до ручної гранати УЗРГМ-2, більше 2 тисяч бойових набоїв різного калібру.

У березні і квітні в Лисичанську і Костянтинівці оперативники СБУ затримали двох активних учасників "групи Бергмана", які визнали свою провину в скоєнні терористичних актів. Зараз обом бойовикам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Триває досудове слідство.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скандальний соратник Кличка Слончак "покаявся" і перевів стрілки на побитих копів - "перевищили повноваження".

Як повідомляв Знай.uа наркоман зі стажем показав, на що перетворився за два роки, - "амфетамін мене повністю з'їв".

Знай.uа писав, вбили за мільйон! Загибель валютника у Львові обростає новими подробицями, копи заговорили.