Збройні сили України перейдуть на нову систему харчування після нового року.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк на брифінгу для журналістів.

У Міністерстві оборони незабаром оголосять конкурс на закупівлю харчування. З початку 2020 року на нову систему перейдуть усі частини ЗСУ, однак є винятки.

"Я підписав документи щодо оголошення конкурсу на закупівлю харчування за каталогом. На каталог переходять усі частини Збройних сил з наступного року. Ми це питання закрили, реформа харчування буде стосуватися всіх частин ЗСУ вже з початку року повністю. За винятком якихось невеличких окремих частин, де немає сенсу це робити з економічного погляду", — заявив Загороднюк.

Нова система харчування в ЗСУ

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше у Міноборони зазначили, що перехід на систему продовольчого забезпечення військовослужбовців по каталогу продуктів є однією з основних реформ ЗСУ. При розробці концепції системи був врахований досвід організації харчування миротворчих контингентів, у тому числі армій країн-учасниць НАТО.

Нова система харчування в ЗСУ

Слід зазначити, що нині на цю систему переведені вже 73 військові частини. 285 військових частин повинні були перейти на цю систему на підставі наказу, дію якого було зупинено до середи, 11 грудня.

Нагадаємо, приговорив на вірну гибель захисників Донбасу: відомого спільника терористів "ДНР" відпустили.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.