Міністерство цифрової трансформації України в додатку "Дія" запустило кабінет громадянина. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

"На порталі Дія вже запустили кабінет громадянина, де можна подивитися, яка в тебе нерухомість, електронні документи, авто, земля, бізнес. Список буде розширюватися. Це початок", - зазначив чиновник.

За його словами, понад 200 реєстрів збирають дані про українців. Раніше кожне міністерство створювало новий як інструмент заробітку. І чим більше у них безладдя, тим довше і більше можна заробляти. Вартість їх підтримки, за словами міністра, сотні мільйонів. При цьому технічний стан реєстрів жахливий.

додаток "Дія", фото з сайту Мінцифри
додаток "Дія", фото з сайту Мінцифри

За даними Федорова, за кілька тижнів статистика використання цієї можливості наступна:

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

ЄДР (реєстр бізнесу): Всього запитів - 89 896. Успішні з даними - 76 032.

Реєстр нерухомого майна: Всього запитів - 285 070; Успішні з даними - 276 373.

Державний земельний кадастр: Всього запитів - 25 516; Успішні з даними - 12 256.

Реєстр посвідчень водія: Всього запитів - 53 432; Успішні з даними - 39 886.

Реєстр свідоцтв про реєстрацію ТЗ: Всього запитів - 113 509; Успішні з даними - 20 076.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українець, який прибув з-за кордону, обов'язково повинен встановити додаток "Дія" і поїхати на самоізоляцію. Якщо додаток не встановлено, то людина зобов'язана відправитися на обсервацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, "держава в смартфоні" стежитиме за самоізоляцією українців.

Також портал Знай.uа писав, що українці отримали електронні паспорти, реакція банків і магазинів на новий документ дивує.