Стало відомо, що український мобільний додаток "Дія" можливо буде розсилати електронні повістки призовникам. Про це повідомляється на сторінці спільноти "Типовий Київ" у соціальній мережі Facebook.

Мобільний додаток Дія

Так, згідно інформації спільноти, електронні повістки нібито будуть розсилатися через мобільний додаток "Дія" для того, щоб полегшити відносини між призовниками і військкоматом.

"А також дозволить державі щорічно економити мільйони гривень, які витрачаються на паперові повістки і поштові послуги на їх розсилку", - йдеться у публікації.

Скріншот, Facebook

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

У свою чергу, користувачі мережі поспішили висміяти подібну заяву.

"Воно елементарно права завантажити не може! Куди вже гірше!" "А ще додаток списує авансом податки з ваших рахунків😂 Такі новини поширювати - неповага до свого ресурсу. Пишіть джерело, якщо це взагалі не ваша вигадка", "Кращої антиреклами придумати не можна. 10 з 10 😆", "Як встановив, так через добу й видалив 😂", - коментують українці.

Коментарі, Facebook

Також слід зазначити, що "Дія" ("Держава і я") - український e-сервіс, презентація якого Міністерством цифрової трансформації України відбулася 27 вересня 2019 року, а реліз відбувся 6 лютого 2020. Послуги мобільного програми першими зможуть оцінити 9,5 мільйонів українців.

До того ж, мобільний додаток "Дія" в перспективі надасть доступ через електронний кабінет до інформації в різних державних реєстрах, що дозволить отримати будь-яку державну послугу, навіть не встаючи з дивана.

Нагадаємо, що в Україні запроваджують електронні водійські права.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні запустили мобільний додаток "Дія", яке надає більшість державних послуг онлайн.

Також "Знай.ua" писав, що Міністерство цифрової трансформації України провело презентацію мобільного додатку "Дія".