Банки в Україні відзначають зменшення попиту на кредити як у населення, так і бізнесу. Також зростають запити на реструктуризацію від підприємств-позичальників і встановлюються більш жорсткі стандарти кредитування.

Про це свідчать дані Опитування про умови банківського кредитування" за другий квартал 2020 року.

Учасники опитування очікують зниження активності кредитування, уповільнення притоку коштів клієнтів і зростання всіх ризиків, перш за все – кредитного.

"Саме цей фактор і потреба у поповненні запасів і оборотних коштів були визначальними для попиту з боку великих підприємств у першому кварталі 2020 року. Зате з боку малого і середнього бізнесу знижується попит на кредити для поповнення оборотного капіталу і капітальних інвестицій", – відзначили в НБУ.

Половина опитаних банків посилили стандарти кредитування бізнесу. Це пов'язано з негативними інфляційними, курсовими, загальноекономічними очікуваннями. У другому кварталі став менше рівень схвалення заявок на кредити бізнесу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Падіння попиту з боку населення на кредити в першому кварталі стало найбільшим з 2015 року. Для споживчого кредитування це пов'язано зі зменшенням витрат на товари тривалого користування і купівлю іноземної валюти", – кажуть упорядники звіту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Telegram з'явилися боти, які продають абсолютно всі дані клієнтів Приватбанку.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк зробив термінове заяву.

Також Знай. ua писав, про нові правила банківських переказів, які суми можна відправляти.