Мораторій на продаж землі призвів до того, що ціни оренди є набагато нижче ринкового рівня. Про це повідомляє Опендатабот.

Середня ціна з 2016 року оренди істотно не змінилася. І це при тому, що кількостей аукціонів за 3 роки на оренду землі сільськогосподарського призначення зросла з 43 до 88 гектарів.

В 2019 році найвища ціна за оренду землі була у Вінницькій області – 7233 грн, Полтавській (6973) та Кіровоградській (6858), найдешевше коштувала земля на Закарпатті – 1417 грн з гектара, Рівненської— 1473 та Волинської — 1842.

"Відкриття ринку землі створить конкуренцію між покупцем і орендарем землі. Власники будуть вибирати, що їм вигідніше продати цю землю або продовжувати оренду. За рахунок такої конкуренції ціна на оренду землі буде зростати, а у власників землі вперше з'явиться вибір", – зазначає доцент департаменту економіки Університету Де Монфорта, старший радник з питань управління земельними ресурсами проекту Prindex Денис Нізалов.

Ціна на оренду землі, фото: Опендатабот
Ціна на оренду землі, фото: Опендатабот

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціна на оренду землі, фото: Опендатабот
Ціна на оренду землі, фото: Опендатабот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як фермери зможуть заробляти на своїй землі.

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо, яка доля спіткала скандальний закон про ринок землі.

Також Знай. ua писав, що юрист проаналізував закон і відповів на наболілі питання.