Як повідомив на початку цього тижня голова КМДА, столична влада запровадила 50 %-ву знижки за оренду комунального майна, а ті, хто не працює в цей час, взагалі не платитиме за оренду, лише символічно 1 гривню. А з 1 березня до 30 квітня фізичних осіб-підприємців звільнили від сплати єдиного соціального внеску. Та от тільки самі приватні підприємці так і не помітили цих нововведень. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Українські заробітчани-підприємці, фото: strana.ua
Українські заробітчани-підприємці, фото: strana.ua

Кияни не бачать змін: "Від твоїх казок нам краще не стало!"

На сторінці "Кличко-мер" у Фейсбуці можна знайти десятки коментарів обурених мешканців міста.

"Які пільги? Оренду плату київські ринки із підприємців, як брали, так і беруть. Тільки тепер вона називається: плата за зберігання товару (товару, продавати який підприємцям забронено). Ви навіть єдиний податок для ФОПів на період карантину не скасували! Хоча це питання у повній компетенції Київської міської Ради. Охренеть, яка забота", - пише киянин Ярослав Бондарь.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Поки київська влада тільки гноблять бізнес який чесно платив податки (((З карантину, напевно, 90% малого бізнесу вийде банкрутами і боржниками, що спричинить звільнення людей і закриття підприємства. Замість того щоб підтримати тих хто роками містив влада, вони обіцяють підтримку безробітним, тим хто виїхав з країни, тоді висновок-потрібно стати безробітним щоб тобі допомогли ((((", – підкреслює автор одного з коментарів Тетяна Горева.

"Для вас, напевно, буде великою несподіванкою побачити натовпи народу, які взагалі забули, що потрібно дотримуватися дистанції. І чим ви поясните, що супермаркети продуктові і будівельні які в закритому приміщенні, можуть працювати, а відкриті ринки на повітрі - не можуть. Мені абсолютно незрозуміла ваша логіка з цього питання. Чому не миють під'їзди, зупинки, лавочки хоча б простою водою? У Києві пробки 3-й день поспіль, все їздять куди хочуть. А бідні люди сидять і проїдають свої дрібні запаси і не мають можливості ходити на роботу. Або витрачають півзарплати на таксі. Прокоментуйте, будь ласка це в своєму наступному відео. А статистику ми і самі прочитаємо в інтернеті. ))) Скрізь і для всіх соломку, на жаль, не постелиш", – обурюється киянка Вероніка Цвєткова.

Також чимало киян стверджують про необхідність послаблення "транспортного колапсу" і хоча б поступово поновлювати деякі маршрути.

За добу 60 нових хворих: з них – 3 медики

Традиційно, міський голова оминув увагою критичні питання, які десятками щодня на його офіційній сторінці додають жителі мегаполісу. І відзвітував про стан щодо розповсюдження Covid-19 в місті.

Загалом, станом на 30 квітня, в Києві зареєстровано вже 1401 лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 60 людей. Захворіли 31 жінка, віком від 18 до 84 років та 4 дівчинки, віком до 17 років. 18 чоловіків, віком від 22 до 84, і 7 хлопчиків до 17 років. Серед них 3 медиків і 1 хворий з Києво-Печерської Лаври", – зазначає мер Києва Віталій Кличко.

Всього в стаціонарах столичних лікарень перебувають 193 пацієнта, 32 особи в важкому стані.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.