Гучною скандальною новиною вихідних стала нахабна поведінка заступника голови КМДА Володимира Слончака, який накинувся на поліцейського, захищаючи супутницю по поїздці в авто депутата Київради Людмилу Костенко від вимоги патрульних пройти тест на вміст алкоголю. Не оминув увагою цю тему і столичний голова, повідомивши про дії щодо розбійного нападу колеги онлайн-брифінгу, що відбувся 27 квітня. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Володимир Слончак - фото Київ Оперативний
Володимир Слончак - фото Київ Оперативний

Звільнення заступника та десятки нових хворих

Своє рішення мер Києва Віталій Кличко озвучив в перши ж хвилини виступу.

"Я звільнив заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончака. Думаю, що ви бачили у новинах, що відбулося вчора ввечері. Я не дозволю дискредитувати міську владу і, тим паче тим, хто її представляє. Вибачаюся перед правоохоронцями та киянами за таку поведінку заступника голови КМДА. Володимир Слончак повинен відповідати за свої вчинки за законом", - наголосив столичний голова.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Володимир Слончак - фото Новинарня
Володимир Слончак - фото Новинарня

Загалом же, станом на 27 квітня, в Києві зареєстровано вже 1220 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 32 людини. Двоє з них медики. Захворіли 11 жінок, віком від 25 до 68 років, та 21 чоловік від 18 до 71 року. 20 чоловіків – з Києво-Печерської Лаври. 1 пацієнта госпіталізували до Олександрівської лікарні, інші лікуються на самоізоляції під контролем медиків", – повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

В ході брифінгу міський голова наголосив, що дуже важливими будуть 2 наступних тижні. Якщо статистика не матиме динамічних злетів, місто потроху повертатиметься до нормального життя і можна буде казати про послаблення карантинних обмежень – стосуватиметься це, в першу чергу, малого бізнесу.

"Головне, щоб у нас різко не збільшилася кількість хворих. Саме тому закликаю всіх дотримуватися елементарних правил, бо багато хто вже розслабився і недооцінює загрози. Щодо підтримки малого бізнесу – ми запровадили 50 % знижки за оренду комунального майна, а ті, хто не працює в цей час, взагалі не платитиме за оренду, лише символічно 1 гривню. З 1 березня до 30 квітня фізичних осіб-підприємців звільнили від сплати єдиного соціального внеску", – підкреслив Віталій Кличко.

Маски, табори та транспорт: "Куди нам йти з нашими питаннями?!"

Поки мер Києва продовжує працювати у звичному онлайн-форматі спілкування з киянами та ЗМІ, кількість гострих питань від мешканців міста лише накопичуються. Вже неодноразово режим коротких онлайн-звітів та ігнорування звернень громадян щодо недолугих дій влади в карантинний період призводив до справжніх "вибухів" у соцмережах – кияни буквально засипали офіційну сторінку міського голови обуреннями щодо відкритих церков і комунального хаосу в столиці.

Тепер же до існуючих проблем додалася ще одна – все більше жителів мегаполісу скаржаться на захмарні ціни в ритуальних службах.

Сотні дописів на сторінках столичного голови та мерії говорять про те, що без відповіді й досі залишається ціла купа важливих питань.

"Куди нам йти з нашими питаннями?! Зовсім забули о дитячих таборах та розвиваючих центрах, які працюють літом також. Їх нема в етапах відкриття бізнесу. В нас табори до 40 дітей. Ще. По Закону по компенсації малому бізнесу частину заробітної плати працівникам (я ФОП 3я група) ст 47.Закон України про зайнятість населення, ми не можемо отримати компенсацію на працівників, тому що в Законі написано "при зупиненні виробництва", а в нас послуги! Послуги більш постраждалі від карантину! Внесіть роз'яснення для фонду. І чому дитині після 10 років допомогу не дають???? Вона не їсть чи може сама заробити на їжу?? Де прописані кроки як отримати ці всі компенсації? Повинен же бути якійсь ресурс з інструкціями куди бігти і які заяви як і куди писати", - обурюється киянка Сабіна Лисниця.

Як і впродовж всього карантинного періоду, люди просять забезпечити місто захисними масками за доступною ціною.

"Забезпечте місто дешевими масками. Проведіть роз'яснювальні тренінги серед кондукторів - бачила, як в трамваї люди сідали один за одним, хоча салон був порожній. І вікна в транспорті, банках і т.д. мають бути максимально відчинені!", – скаржиться киянка Ольга Макаренко.

Відкриті церкви та космічна вартість послуг

Незважаючи на масові "антицерковні" протести киян, у місті продовжують працювати десятки храмів. Втім, люди не зупиняються і продовжують атакувати сторінку мера із вимогами про закриття церков.

"А чому не закрили церкви? Як гуляючих самотньо у парках чмирити, так це будь ласка, а як звести нанівець місяць сидіння вдома, бо 130 тисяч дебілушек поперлися по церквах, так перекрити цей справжній розсадник зарази кишка тонка? Маячня і маразм. У жодній країні транспорт не закривали. Я тупо не можу потрапити в Крачила другий місяць нормально. А крім корони, у людей других проблем немає, ви вважаєте?????", – пише киянка Ольга Токий.

Ще одним приводом для масових обурень стали ціни на ритуальні послуги. Історія, що трапилася із подругою відомої української співачки Марією Бурмакою, схоже, непоодинока.

"Поясніть, будь ласка, чому рятувальні служби з родин пенсіонерів, які вмирають від короновірусу, беруть 23 тисячі, і навіть не дають можливість допомогти волонтером на спецмашині довезти до крематорію, керівництво каже, що мають право тільки рятувальні служби. В нашій родині, де тільки за квітень померло три людини , як все це пережити, коли і від влади Києва немає ніякого захисту?", – наголошує мешканка столиці Оксана Орлова.

Тож, як ми бачимо, незважаючи на те, що у міської влади було 1,5 місяці карантину на удосконалення критичних питань, кількість проблем, з якими доводиться стикатися киянам, не зменшується.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.