У цьому році українці ризикують отримати штраф за улюблену традицію на травневих святах – шашлики на природі. Штрафи зараз виписують любителям прогулянок на свіжому повітрі для стримування зростання кількості інфікованих і хворих.

На період травневих свят всі карантинні заборони залишаються в силі. В тому числі не можна розпалювати багаття в лісопарковій зоні і порушувати правило про скупченні людей. До того ж після лісових пожеж по всій країні штрафи за них збільшили у 18 разів.

Тим, хто буде порушувати пожежну безпеку в лісах, загрожують штрафи від 1500 до 4590 гривень. У разі, якщо це призведе до лісової пожежі, то можуть оштрафувати від 91800 до 153 000 гривень.

Також досі з 6 квітня діє обмеження на відвідування скверів, парків, зон відпочинку і прибережних зон. Пом'якшень щодо прогулянок у парках, скверах, лісопаркових зонах на травневі свята ніхто не вводив.

Обмеження на карантині, фото: Кабмін
Обмеження на карантині, фото: Кабмін

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

З 11 березня 2020 року Постанова Кабінету міністрів України № 211 "Про запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2" регламентує життя країни під час карантину.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коли закінчиться карантин і запрацює транспорт, українцям відповіли на всі питання.

Як повідомляв Знай. ua, чи доведеться платити 17 тисяч за шашлики на травневих.

Також Знай. ua писав, що харків'яни показали, як не варто сидіти на карантині.