У травні очікується планова індексація пенсій. Про це сказано в постанові Кабміну про планову індексації пенсій з 1 травня 2020 року.

Індексація торкнеться 8,4 млн пенсіонерів. Загальна кількість пенсіонерів в Україні зараз становить 11,3 млн пенсіонерів. Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна на брифінгу.

Лазебна уточнила, що середній розмір підвищення складе в рамках індексації 260 гривень. Найменше додадуть до пенсійних виплат близько 100 гривень.

Пенсіонерам, яким пенсії обчислені з урахуванням страхового стажу для жінок-30 років, для чоловіків – 35 років, встановлено мінімальний гарантований розмір пенсій – не менше 2100 гривень.

пенсіонери, фото: Телеграм-канал ВІХА(Харків)
пенсіонери, фото: Телеграм-канал ВІХА(Харків)

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Кошти на ці виплати передбачені в державному бюджеті. Пенсійний фонд повністю готовий до виплати індексованих пенсій. Пенсії будуть виплачуватися, як і завжди, з 4 травня", – розповіла Лазебна.

Повідомляється, що станом на 1 квітня 2020 року середній розмір пенсіонерів становить 3170,14 гривень. З початку 2020 року середній розмір пенсій зріс на 87,16 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натовпи злих пенсіонерів оточили Ощадбанк і Укрпошту, з комуналкою грандіозний збій.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві натовп пенсіонерів ледь не рознесла Ощадбанк через "карантинної" тисячі.

Також Знай. ua писав, що кияни на карантині "обросли" мільйонними боргами за комуналку.