Через пандемію коронавіруса в Україні продовжує діяти загальнонаціональний карантин. Всі основні заклади закриті, перевезення пасажирів в транспорті лише за перепустками, а межгородское повідомлення зовсім припинено. Однак деякі регіони, по всій видимості, вирішили, що їм карантин більше не потрібен. Принаймні, схожа ситуація спостерігається в Черкасах.

Зеленський в Черкасах
Зеленський в Черкасах


Міська рада видав постанову, якою фактично скасовує дію карантинних заходів у місті. Зокрема, з завтрашнього дня у місті знову працюватимуть заклади, відкриються продуктові ринки, магазини непродовольчих товарів, літні майданчики. Також жителям Черкас дозволять прогулянки в парках і скверах міста, а спортмайданчики будуть відкриті для тренувань.

Як заявили представники міської влади, на такий крок вони були змушені піти із-за протестів бізнесу. Торгові точки і заклади міста з-за тривалого карантину фактично опинилися на межі виживання, тому і були прийняті безпрецедентні заходи. Однак навряд чи вони довго залишаться безпрецедентними. Наприклад Черкас можуть послідувати інші міські ради. В такому випадку Україна ризикує зіткнутися з повторним спалахом вірусу, і кількість хворих різко зросте.

Нагадаємо, в Україні масово скоротять лікарів

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua працівники ринків повстали проти засилля влади

Також Знай.иа писав, лікар емоційно звернулася до МОЗ і розповіла, що відбувається в лікарнях