В Дніпропетровській області сталася моторошна авіакатастрофа. Відтак, під час навчального польоту розбився легкомоторний літак Grumman AA-5 та забрав життя двох людей: пілота та пасажира.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Харківського аероклубу.

"В Дніпропетровській області недалеко від села Слобожанське, виконуючи навчально-тренувальний політ в районі ВПП "Кам'янка", впав чотиримісний легкомоторний літак Grumman AA-5 з бортовим номером UR-DCJ. На борту перебували двоє людей. Обидва загинули. За інформацією ДСНС, після падіння літак загорівся", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, причина аварії - це несправність двигуна, яка спричинила втрату тяги при зльоті. Відзначається, що вони вирішили розвернутися і при розвороті втратили висоту внаслідок чого літак й впав.

Фото з місця падіння

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Водночас стало відомо, хто саме загинув у цій моторошній авіакатастрофі. Так, мова йде про льотчика-інструктор Сергія Горшенина і його курсанта Павла.

"Горшенин Сергій Геннадійович - головний льотний інструктор FTO / TRTO АК "Авіа-Союз", пілот-інструктор FI; пілот-екзаменатор FE; екзаменатор інструкторів FIE; чемпіон України з пілотажу; викладач теоретичних дисциплін. Під час авіаційних фестивалів "Вільне небо" на аеродромі "Майське" виступав на Acroduster TОО SA750… Висловлюємо співчуття рідним і близьким загиблих", - йдеться в повідомленні.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за авіакатастрофою МН17 в небі над Україною стоїть генерал ФСБ - Bellingcat.

Як повідомляв Знай.uа в Україні з'явиться конкурент МАУ і SkyUp, Криклій запропонував альтернативу.

Знай.uа писав, авіаперельоти під час карантину: чи можна літати і як повернути квитки.