З'явилася інформація, що більшість громадян України готові до продовження карантину. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 22-25 квітня.

Так, за даними КМІС, 79% українців готові до продовження карантину у зв'язку з коронавірусом мінімум на 1 місяць, а 59% - згодні дотримуватися карантину стільки, скільки необхідно.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

У ході дослідження респондентам ставили запитання: "Зараз неможливо передбачити, як буде зростати кількість хворих. Можливо, уряду доведеться продовжувати карантин. Протягом якого терміну Ви зможете дотримуватися карантинних заходів?".

79% респондентів заявили, що готові до продовження карантину на місяць, 70% - на термін до двох місяців, 65% - на термін до трьох місяців, а 59% згодні дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

15% опитаних заявили, що не дотримуються карантину на даний час, в тому числі 11% респондентів відповіли, що не дотримуються умов карантину, так як працюють, а 4% - вважають введені вимоги надмірними.

Результати опитування КМІС:

• 59% опитаних готові дотримуватися карантину стільки, скільки потрібно;

• 6% - готові дотримуватися карантину не більше 3-х місяців;

• 5% - не більше 2-х місяців;

• 9% - не більше 1 місяця.

Результати опитування, скріншот КМІС

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Закарпатті відкривають парки та торгові центри.

Як повідомляв портал "Знай.ua", більшість українців залишилися в Польщі без роботи.

Також "Знай.ua" писав, що у Чернівцях місцеві жителі заблокували лікарню з інфікованими українцями.