Завідувач відділом репродукції вірусів Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. Заболотного, кандидат біологічних наук Світлана Загородня заявила, що поки неможливо точно зрозуміти, як буде формуватися людський імунітет до коронавирусу. Про це вона повідомила в інтерв'ю "Сьогодні".

Світлана Загородня, Сьогодні

Так, Загородня дивується, чому за такий довгий час український уряд не може гідно забезпечити медиків.

"Країна справляється так, як може. Можливо, треба було діяти іншими темпами, оскільки перші збори РНБО і керівництва держави були ще в січні. Не зовсім зрозуміло, чому так довго ми не можемо забезпечити медиків засобами індивідуального захисту, тому що в січні було зрозуміло, що вірус нікого не обійде", - розповіла вона.

Також вона стверджує, що зазвичай до короновірусів у людини не виробляється стійкий імунітет раз і назавжди. Більше того, до нового вірусу є лише неоднозначні дані, яких досить мало, щоб зрозуміти, як точно буде формуватися імунітет.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Як правило, до коронавірусів стійкий імунітет не формується раз і на все життя. Згідно з дослідженнями, імунітет починає формуватися на 10 день. Але є нюанс – наскільки антитіла здатні до нейтралізації вірусу: можуть вироблятися антитіла, але вони не можуть захищати організм. Наприклад, у Китаї проаналізували 175 пацієнтів та у 30% антитіла не нейтралізували вірус. Є неоднозначні дані по SARS-Cov-2 і їх мало. Якщо порівнювати з близькими до нього SARS та MERS, то до SARS антитіла існують нетривалий час. До MERS антитіла більш тривалі та їх виявляли через більший проміжок часу. Минуло небагато часу, щоб зрозуміти, як буде формуватися імунітет саме до SARS-Cov-2", - розповіла спеціалістка.

Світлана Загородня, Сьогодні

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що більшість громадян України готові до продовження карантину.

Як повідомляв портал "Знай.ua", під Києвом виявили коронавірус в однієї із співробітниць дитячого будинку.

Також "Знай.ua" писав, що на Закарпатті зірвалися сотні весіль через коронавірус.