Гратися в відеогру, ліпити вареники чи прибирати у масці, окулярах та спецкостюмі - такий соціальний відеоролик підготувало Міністерство охорони здоров'я. Його гаслом стало: “Побудь вдома ще трохи”, а риторична ситуація побудована навколо складності та відповідальності професії медиків у ці часи.

Відео було оприлюдненим на каналі Міністерства охорони здоров'я України на сайті YouTube.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Коротке відео показує життя звичайної української родини на карантині: кухня, уроки, ігри з дітьми, час відпочинку перед екраном гри. При цьому всі персонажі вбрані у спецівки, маски та окуляри. Камера наближається до них, глядач чує як важко дихати у цьому спорядженні, адже матеріали не пропускають повітря, дихання нагріває середину маски тощо. Вести нормальне життя навіть в екстрених ситуаціях - на самоізоляції, наприклад, - легше без масок і окулярів. Натомість нині лікарі не мають вибору носити чи не носити: вони зобов'язані це робити. Вони відчувають купу неприємних тактильних відчуттів пов'язаних із захисним костюмом, при цьому несуть відповідальність за життя конкретних пацієнтів та можливих наступних. Таким чином, творці цієї соціальної реклами хотіли виразити солідарність з усіма українцями, які втомились дотримуватись карантинних обмежень, і нагадати, що завжди є ті, кому гірше - у цьому контексті, гірше - лікарям.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Потап зіграв коронавірусу на гітарі, хіт змусить сидіти вдома кожного українця.

Як повідомляв портал Знай.ua, Заворотнюк заблукала в лісі після "перетворення" на Матильду - "Залишайтеся вдома".

Також Знай.ua писав, Унітаз і туалетний папір проти коронавірусу - воротар Шахтаря підтримав челендж, черга за Малиновським.