Спеціалізовані психіатричні лікарні поставили на межу закриття, працівників масово звільняють. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу заявив, що все почалось після впровадження другого етапу медичної реформи, що почався 1 квітня поточного року.

За словами міністра охорони здоров’я, їх поставили не просто на грань виживання, вони поставлені на межу повного закриття і звільнення в тому числі медичних працівників. А це означає, що тисячі хворих і небезпечних для соціуму людей можуть опинитись на вулиці.

Адже труднощі з фінансуванням можуть спровокувати непоправні наслідки для всієї країни. Тому медики стурбовані ситуацією, яка може перейти в розряд катастрофічних.

Втеча з психлікарні, кадр з відео
Втеча з психлікарні, кадр з відео

"Ніхто не питав, яка стратегія розвитку психіатричної служби, їх ніхто не питав, яким чином вони будуть виживати на тариф, який встановлений, їх ніхто не питав, що робити з 22 тисячами психіатричних хворих з хронічними захворюваннями, які сьогодні знаходяться в психіатричних лікарнях", - сказав Степанов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

психіатри, фото: Ольга Шевчук (Фейсбук)
психіатри, фото: Ольга Шевчук (Фейсбук)

За його словами, якщо не виправити ситуацію, це призведе до звільнення працівників психіатричних лікарень. Це важкохворі українці, більшість з яких втратили соціальні зв'язки,. Цих хворих не можна виписувати, не можна просто так закрити лікарні і випустити їх на вулицю. Коли фінансування за тим затвердженими тарифами і з тієї стратегії, яка була введена поставила їх на межу, що вони отримують, наприклад, 15, 12, 20% від минулорічного бюджету.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, літали та скидали пелюстки "кохання" – борців з Covid-19 просто з небес засипали трояндами.

Як повідомляв портал Знай.ua, збільшується з кожним днем - МОЗ оприлюднило дані з COVID-19 на 26 квітня

Також Знай.ua писав, що лами допоможуть створити вакцину від COVID-19, у людства з'явився пухнастий союзник.