Арешт Віктора Януковича: суд прийняв історичне рішення

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього президента України Віктора Януковича терміном на два місяці у справі про узурпацію влади. Рішення оголосила суддя Олеся Батрин.

Віктор Янукович, фото:kommersant
Віктор Янукович, фото:kommersant

Заробітчани ризикують не повернутися до Польщі і не тільки, Україна висунула ультиматум Європі

Європейці заявили, що готові оплатити літаки, щоб привезти українських заробітчан і не зірвати сезонні роботи. Але Україна несподівано заборонила вильоти трудовим мігрантам.
Заробітчанам стали пропонувати роботу на батьківщині і пообіцяли дешеві кредити, а від заборони – відхрестилися. Наостанок український уряд і зовсім висунуло ультиматум європейським роботодавцям.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

Режим самоізоляції українців буде відстежуватися, принцип дії та законність мобільного додатку для контролю

Українців, які прилетіли з-за кордону не випускають з літаків, поки ті не погодяться встановити спеціальний додаток для відстеження під час карантину. Україна відновила евакуацію своїх громадян з-за кордону. Планується, що буде прибувати до 4 літаків на добу.

Аеропорт, скріншот: YouTube
Аеропорт, скріншот: YouTube

Українці зможуть зробити нову зачіску та погуляти в парку – в МОЗ обнадіяли прогнозом

В Україні з 11 травня почнуть послаблювати карантин. Про це на брифінгу розповів глава Моз Максим Степанов.

Вже з 11 травня українці, хоча і в масках, але зможуть гуляти в парках, відкриють салони краси та перукарні, а також деякі магазини. Обов'язковими заходами обережності досі залишаються маски, дезінфекція та дотримання дистанції.

карантин в Україні, ілюстративне фото konkurent.ua
карантин в Україні, ілюстративне фото konkurent.ua

Дизпаливо подешевшало на 20% вперше з 2018 року, нові ціни здивували всіх

Буквально за місяць оптові ціни на паливо знизилися більш, ніж на 20%, реагуючи на обвал зовнішніх котирувань при відносно стабільному курсі валют.

Так, за підсумками квітня середня ціна на дизельне паливо в дрібнооптовому сегменті впала на 23% – з 16,40 до 12,70 грн/л. Це найбільше місячне зниження дрібнооптових цін на дизпаливо з листопада 2018 року.

АЗС, фото Pxhere
АЗС, фото Pxhere