Прикрй інцидент трапився на Чернігівщині. Там прихильники ПЦУ намагалися захопити Свято-Михайлівський храм. Як повідомив у Фейсбуці митрополит Антоній, церква в селі Задубрівка готувалася до похорону свого настоятеля, тому не була готова до захоплення.

Скріншот допису, фото facebook.com/MitropolitAntoniy
Скріншот допису, фото facebook.com/MitropolitAntoniy

Напад на церкву, фото: facebook.com/MitropolitAntoniy/
Напад на церкву, фото: facebook.com/MitropolitAntoniy/

"Зловмисники, розраховуючи, що горе громади, яка готувалася до похорону свого священика, не дозволить їй ефективно протистояти рейдерській атаці, діяли зухвало і жорстоко. Як повідомили віруючі з Задубровки, в злочині брали участь близько сорока чоловіків у балаклаві, які прийшли до храму з кийками, газовими балончиками та арматурою. Також у них були в розпорядженні генератор і болгарка, які вони пустили в хід спочатку для злому воріт, а потім дверей храму", - пише митрополит.

За інформацією парафіян, атаку організували 40 чоловіків у балаклаві з арматурою і кийками. Всередину їм проникнути не вдалося, тому вони побили кількох парафіян, які чергували на вулиці. Один навіть був поранений в голову ножем. Агресія припинилася лише після прибуття поліції.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У зв'язку з виниклим нападом представники УПЦ вимагають від відповідних органів забезпечити захист храму, розслідувати подію та скасувати незаконне рішення обладміністрації про переведення громад УПЦ у ПЦУ. Прес-служба ПЦУ поки що не відповідає і не коментує подію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Священники з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови

Як повідомляє портал "Знай.ua", Коронавірус проти Бога: у Києво-Печерській лаврі заразився і пішов з життя ще один монах

Також "Знай.ua" писав, що Києво-Печерську Лавру захопив Covid-19, Кличко готується до крайніх заходів - що буде з зараженими священниками.