У Мінсоцполітики розповіли, як фізичні особи-підприємці, які припинили діяльність через карантин, можуть отримати щомісячну допомогу на дітей. Про це йдеться на сайті Центру громадського моніторингу та контролю.

Так, під час карантину і місяць після нього ФОП можуть отримати щомісячну допомогу на дітей до 6 років у розмірі 1 779 грн, а у віці 6-10 років – 2 218 грн.

Допомогу отримають ФОП I та II груп оподаткування, якщо вони не мають боргів по сплаті єдиного внеску на обов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) за минулий рік.

бізнес в Україні, фото Pxhere
бізнес в Україні, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

З допомогою електронного цифрового підпису оформити соцдопомогу можна на сайті Міністерства, заповнивши спеціальну форму на порталі e-services.msp.gov.ua.

Для отримання допомоги потрібні також свідоцтва про народження дітей до 10 років та довідка з пенсійного фонду про сплату ЄСВ за формою ОК-7. При цьому ФОП-іноземець повинен надати документ про право на проживання в Україні; опікун – документ про встановлення опіки.

Зазначається, що допомога не поширюється на сім'ї, які користуються послугою "муніципальна няня".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Якщо скасувати карантин – це плюс 120 тисяч смертей" - Зеленський попередив українців у новому зверненні.

Як повідомляв портал Знай.uа, у МОЗ порівняли темпи поширення коронавірусу в Україні з Італією та Іспанією.

Також портал Знай.uа писав, що додаток "Дія" відслідковуватиме кожен крок українців – тепер з дому ні ногою.