З нового навчального року школярів очікує ряд нововведень. Зокрема те, що учні проходили на дистанційному навчанні, вони будуть повторювати у вересні. Також в планах встановити змішаний тип освіти.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань освіти науки та інновацій Сергій Бабак.

"Згодом такі ж проекти почали робити деякі інші країни. Ця ідея своєчасною і необхідною, а тому успішною... Однак, ми не можемо бути впевненими, що всі діти на 100% скористаються нашою допомогою. Тому перший місяць навчання буде для всіх коригуючим. Тобто ми будемо повторювати все, чого повинні були навчитися за час карантину", - зазначив він.

Чиновник зазначив, що частково навчальний процес можуть перевести в онлайн-режим.

Українська школа, скріншот: YouTube
Українська школа, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"По-перше, ми плануємо розвивати онлайн-школу і надалі. Повністю відзнімемо навчальний рік і залишимо всі уроки у вільному доступі на єдиній безкоштовній електронній платформі", - заявив голова Комітету.

Уряд також має намір створити інклюзивну онлайн-школу.

"Всі діти, незалежно від можливостей, повинні мати рівний доступ до знань. Саме тому ми вже додаємо до відеоуроків титрування для дітей з порушенням слуху та сурдопереклад. Також почали робити уроки для дітей з порушенням зору - з тифлоперекладом, - підкреслив Бабак.

Крім того, школярам оцінки будуть виставляти в електронних щоденниках. При цьому паперова версія в новому навчальному році повинна зникнути.

"Паперова звітність як рудимент старої системи повинна зникнути і тим самим істотно полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо потрібна допомога в навчанні", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, індивідуальний підхід і безглуздість тестів, топ уроків дистанційної школи.

Як повідомляв Знай. ua, ненька не витримала хамства вчительки і "прославила" її на всю країну.

Також Знай. ua писав, що у Міносвіти анонсували кінець навчального року і терміни іспитів.