Батькам майбутніх п'ятикласників детально розповіли, механізм зарахування дітей до закладів загальної середньої освіти визначено Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367. Деталі пояснили у відомому пабліку "Батьки SOS" у facebook.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Якщо дитина продовжує навчання у своїй школі в 5 класі, її буде переведено до нього автоматично. Жодних випробувань проходити не потрібно.

Для батьків дітей, які змінюють школу:

Якщо вступаєте до школи І-ІІ , І-ІІІ ступенів. На вільні місця (у разі їх наявності) діти зараховуються у такому порядку:
до початку навчального року - діти, які мають право на першочергове зарахування;
впродовж навчального року - у порядку надходження заяв про зарахування.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Школярі, фото: Pxhere
Школярі, фото: Pxhere

У разі створення додаткового (додаткових) п’ятого (п’ятих) класу (класів) оголошення про створення класу та кількість місць оприлюднюється на сайті закладу не пізніше 15 червня 2020 року. Заяви подаються до 22 червня 2020 року включно.
У разі, якщо кількість поданих, станом на 22 червня 2020 року, заяв не перевищує загальної кількості місць у п’ятому (п’ятих) класі (класах) закладу освіти, конкурсний відбір не проводиться і 23 червня 2020 року видається наказ про зарахування усіх дітей.

У разі, якщо кількість поданих, станом на 22 червня 2020 року , заяв перевищує загальну кількість місць у п’ятому (п’ятих) класі (класах) закладу освіти, то зарахування на вільні місця може відбуватися за результатами конкурсного відбору і до 23 червня 2020 року включно заклад освіти оприлюднює оголошення про проведення конкурсного відбору, що організовується і проводиться відповідно до пунктів 2-16 глави 4 розділу ІІ Порядку зарахування. Конкурс має бути проведений впродовж двох тижнів і наказ про зарахування виданий до 06 липня 2020 року включно.

Для зарахування до закладу освіти ІІ або ІІ-ІІІ ступенів заяви подаються до 22 червня 2020 року включно.
У разі, якщо кількість поданих, станом на 22 червня 2020 року, заяв не перевищує загальної кількості місць у п’ятому (п’ятих) класі (класах) закладу освіти, конкурсний відбір не проводиться і 23 червня 2020 року видається наказ про зарахування усіх дітей.
У разі, якщо кількість поданих, станом на 22 червня 2020 року, заяв перевищує загальну кількість місць у п’ятому (п’ятих) класі (класах) закладу освіти, до 23 червня 2020 року включно заклад освіти оприлюднює оголошення про проведення конкурсного відбору, що організовується і проводиться відповідно до пунктів 2-16 глави 4 цього розділу ІІ Порядку зарахування. Конкурс має бути проведений впродовж двох тижнів і наказ про зарахування виданий до 06 липня 2020 року включно.

Після 6 липня 2020 року зарахування на вільні місця (за умови їх наявності) відбувається за результатами конкурсного відбору, що проводиться відповідно до пунктів 2-16 глави 4 розділу ІІ Порядку зарахування.

Залишається сподіватись, що вказані періоди прийому заяв припадають на період, коли вже буде знято карантинні обмеження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал "Знай.ua", батьки малюків показали огидний туалет в дитсадку - "Це має називатися унітазом!"

Також "Знай.ua" писав, нова українська школа: основні міфи, в які не слід вірити батькам.