Карантин через коронавірус в Україні продовжили до 22 травня. Однак з 12 травня влада буде потихеньку послаблювати карантинні заходи і обережно спостерігати, як це позначиться на епідеміологічної обстановці. На засіданні Кабміну прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що роботу громадського транспорту будуть відновлювати в рамках концепції “адаптивного карантину”. Спочатку буде збільшено ліміт на кількість перевезених пасажирів.

"З боку Кабміну і Моз всі алгоритми і процедури будуть додатково витлумачені. Але всі ми розуміємо, що кількість місць у транспорті треба збільшувати з 11 травня, для того, щоб забезпечити людям можливість добиратися до роботи", - заявив Шмигаль.

транспорт у Харкові, джерело: Телеграм
транспорт у Харкові, джерело: Телеграм

За словами прем'єра, громадський транспорт, особливо у великих містах, це ризик сотень нових випадків зараження. Тому в даному питанні необхідна обережність і поступовий підхід і треба дивитися на питання безпеки. Шмигаль також заявив, що кожен мер несе відповідальність за своє місто і за те, як саме запускати громадський транспорт.

Шмигаль, скрін з відео
Шмигаль, скрін з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зазначимо, що незважаючи на відсутність значного зростання заражень в Україні, в деяких областях епідемічна ситуація залишається складною. У зв'язку з цим у Кабміні розглядають введення в цих регіонах так званого адаптивного карантину. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, такий карантин можуть ввести в Чернівецькій, Рівненській і Тернопільській областях, а також у місті Київ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні різко змінилися дані про заражених, пандемія почала розвиватися непередбачуваним чином.