Українців зобов'яжуть проходити тестування на Covid-19, деталі нового закону

Верховна Рада несподівано прийняла запропонований "Голосом" законопроєкт про внесення змін у деякі закони України задля підвищення потенціалу системи охорони здоров'я у протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Закон "Про захист населення від інфекційних хвороб" доповнюється змінами, які передбачають проведення Міністерством охорони здоров'я масового тестування на COVID-19 як на стаціонарному, так і на амбулаторному рівні.

Верховна Рада, скріншот: YouTube
Верховна Рада, скріншот: YouTube


Українцям назвали зарплату глави Міносвіти Мандзій під час карантину

У тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти і науки України Любомири Мандзій зарплата за квітень 2020 року склала 49 тисяч гривень, а у її "заступників" від 47 тисяч до 52 тисяч гривень. Державний секретар міністерства отримав 47 тисяч гривень.
Ось такі суми "капають" на рахунки міністра та її заступників під час карантину.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Любомира Мандзій, фото YouTube
Любомира Мандзій, фото YouTube

В Україні відновлять роботу громадського транспорту, міністр Криклій назвав точну дату

Глава Міністерства інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що до 22 травня різких змін у роботу громадського транспорту не буде. Проте після зазначеної дати значна кількість людей зможе ним користуватися.
За словами міністра, буде працювати весь транспорт в Україні в рамках нової реальності - тотальний масковий режим, обов'язково "температурні перевірки в місцях великого скупчення, постійна дезінфекція".

Транспорт на карантині, фото YouTube
Транспорт на карантині, фото YouTube

Пенсії для українців – з чим пов'язаний розмір виплат

Розмір пенсійної виплати за Законом 1058 визначають, враховуючи всі індивідуальні показники особи, в тому числі коефіцієнт страхового стажу і заробітку.

У ПФС пояснили, як визначають розмір пенсії по інвалідності, яку отримують військовослужбовці строкової служби та пенсії по інвалідності, що настала через каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, для осіб з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пенсії у зв'язку з втратою годувальника з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС .

пенсіонери, фото: Телеграм-канал ВІХА(Харків)
пенсіонери, фото: Телеграм-канал ВІХА(Харків)

Страшний витік газу накрив місто - постраждали тисячі

В індійському місті Вішакхапатнам на хімічному заводі стався витік газу.

Як повідомляє місцеве видання The Times Of India, щонайменше десять людей, в тому числі два літніх громадянина і восьмирічна дівчинка, загинули і понад 5000 людей постраждали після витоку стирольного газу з хімічного заводу рано вранці в четвер, 7 травня.