Українські вчені в Антарктиді вперше в історії втратили учасники експедиції

8 травня 2020 року на антарктичній станції "Академік Вернадський" загинув учасник експедиції, кухар Василь Омелянович. Чоловік скоїв самогубство. Це перша смерть співробітника станції за всі 25 Українських антарктичних експедицій.

Василь Омелянович, фото Facebook
Василь Омелянович, фото Facebook

"Надзвичайно скромна людина, фахівець своєї справи, надійний товариш і романтик – таким ми будемо пам'ятати Василя. Світла тобі пам'ять, Василь! Глибокі співчуття родині і друзям", - йдеться в повідомленні наукового центру.

Чартер з українськими сезонними працівниками вилетів до Австрії

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Українці й раніше часто їздили за кордон, і навіть карантин через коронавіруса їх не зупиняє. Європа настільки звикла до робочої сили з нашої країни, що своїх рук (так ще і готових працювати за порівняно низьку зарплату) вже не вистачає. Тому навіть в такий складний час європейці знаходять спосіб привезти українців на сезонні роботи.

заробітчани, скріншот із відео
заробітчани, скріншот із відео

зокрема, з аеропорту Бориспіль в Австрію попрямував чартерний борт, який доставить 200 співробітників в Відень. Про це повідомив міністр з питань євроінтеграції Вадим Пристайко.

У Путіна підняли в небо військову техніку

У Москві, столиці Російської Федерації, на честь Дня Перемоги відбувся авиапарад. Традиційний звичайний парад був перенесений через пандемії коронавирусной хвороби COVID-19, тому влада вдалася до такого "оригінальному" рішенням.

Авіапарад у Москві, фото YouTube
Авіапарад у Москві, фото YouTube

Повітряну частину параду відкрили вертоліт Мі-26 в супроводі чотирьох військово-транспортних Мі-8 "Термінатор". Також в авіаційному показі взяла участь пілотажна група "Беркути" на Мі-28Н "Нічний мисливець", Ка-52 "Алігатор", Мі-24 "Крокодил", літак дальнього радіолокаційного виявлення і управління А-50У. Не обійшлося і без винищувачів Міг-29, бомбардувальники Су-24, перехоплювача Міг-31к і винищувача Су-57.

Юля Тимошенко відірвала від душі список для українців

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко поділилася з українцями списком книг, які можна прочитати і отримати небачену користь на карантині. Про це йдеться в паблике Фангрупи Тимошенко в Іnstagram.

Юлія Тимошенко, фото: instagram.com/yulia_tymoshenko
Юлія Тимошенко, фото: instagram.com/yulia_tymoshenko

"Можливо і ви для себе зможете знайти щось цікаве з цього переліку", - йдеться в повідомленні і додають список книг від Тимошенко.

Шуфрич вимагає скасувати заборону на "георгіївську стрічку"

Нардеп від "Опозиційної платформи – За Життя" Нестор Шуфрич хоче скасувати заборону на георгіївську стрічку. Відповідний законопроект він вже зареєстрував у Верховній Раді. Поки що немає тексту документа і пояснювальної записки.

Шуфрич, фото: youtube
Шуфрич, фото: youtube

Зареєстрував законопроект Нестор Шуфрич, його номер законопроекту 3457. Його повна назва "Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки".