Підприємець Артем Степанчук, який довгі роки працює з Китаєм і його бізнес безпосередньо залежить від всіх процесів в цій країні, розповів, як Піднебесна виходила з карантину і до чого потрібно готуватись українцям.

Про це Степанчук розповів в інтерв'ю BalaganOFF .

Підприємець провів паралель між Китаєм і Україною у ставленні до карантинних обмежень.

″У Китаї всі за безпеку. Якщо запитатибудь-якого китайця, чи будеш ти ходити в масці, коли закінчиться карантин, вони відповідають: якщо карантин закінчиться і держава нам дозволить ходити без маски, ми всеодно якийсь час будемо ходити в масках″. Тобто, вони всі за безпеку і вони дуже слухають свій уряд. В них до нього велика довіра″, - зазначив підприємець.

Просидівши 2 місяці на карантині, китайці мали велику проблему з логістикою. Порти були завалені контейнерами, банально не вистарчало вантажників. Запуск інфраструктури був важким.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

″Запуск інфраструктури був складним. Оскільки були закриті міста. Китайці дуже беруть все близько до серця. Більшість з них просто навіть не їхали на роботу — на фабрики, в порти, тому що боялись. Тому з інфраструктурою були нюанси і фабрики деякі довго не могли запуститись, оскільки велика частина співробітників не працювала″, - розповів Степанчук.

В Україні найближчим часом буде все більше послаблюватись карантин, будуть відкриватись різні заклади. Артем Степанчук поділився досвідом Китаю і порадив, про що підприємцям потрібно думати в першу чергу.

″Що зараз працює в Китаї? Працюють літні майдачики, але між столами має бути певна відстань. Працюють спортзали. Працюють також ресторани. Залежить від провінції, наприклад, в деяких дозволяють сидіти не більше 4 людей за одним столом. На вході в обов'язковому порядку повинні заміряти температуру. І не лише людям, ну і собакам і котам, якщо хто з ними прийшов. Тобто в Китаї, коли почали відкриватись заклади, всіх зобов'язали міряти температуру. Відповідно, потрібні градусники. Тому, це може стати трендом в найближчому часі.″

Про те, як Китай виходить з карантину, дивіться у відео: