Авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень вводять людей в оману, адже про відновлення авіасполучення України з іншими країнами поки не йдеться. Про це повідомили в Мінінфраструктури.

Українцям, які прагнуть якомога швидше купити авіаквитки, радять не поспішати, щоб потім не залишитись ні з чим. Адже поки що достеменно невідомо, чи полетять вони з України.

Аеропорт, фото: youtube
Аеропорт, фото: youtube

Те, що деякі авіакомпанії відкрили продаж квитків на свої рейси, не означає, що Україна може найближчим часом відновити авіасполучення з іншими країнами, адже усі рішення ухвалюватиме виключно Кабінет міністрів України, пояснили у Мінінфраструктури.

"Міністерство підготувало зміни до відповідних постанов уряду, які мають бути схвалені для відновлення всіх видів сполучень, не тільки авіа", — зазначила Герасимова.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Аеропорт "Бориспіль",  скріншот: YouTube
Аеропорт "Бориспіль", скріншот: YouTube

"Щодо дій авіакомпанії з продажу квитків на 23 травня — такі дії до ухвалення рішень урядом є передчасними та вводять в оману пасажирів. Рекомендації щодо роботи аеропортів готуються, відкриття сполучення з іншими країнами залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян іноземних країн та епідеміологічної ситуації", — пояснила вона.

У Мінінфраструктури наголосили, що необхідно орієнтуватись на офіційні заяви та рішення уряду.

Як відомо, в Україні чотири компанії відновили продаж авіаквитків. Серед найперших Czech Airlines, Wizz Air, Lufthansa і Міжнародні авіалінії України. Скасровані через карантин рейси, на сайтах авіакомпаній вже відкриті для бронювання з травня-червня 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ″Перевірили температуру, паспорт і наявність додатку″ - у Борисполі приземлилися українці з Італії.

Як повідомляв портал Знай.ua, авіакомпанії відновлюють польоти з України - названо дати та напрямки.

Також Знай.ua писав, заробітчани ризикують не повернутися до Польщі і не тільки, Україна висунула ультиматум Європі.