Варто нагадати нашим читачам, що нещодавно ми писали про те, що навколо підручника з курсу “Основи Сім'ї”, який розроблено для учнів старших класів, ведеться вкрай гостра дискусія.

У книзі є величезна кількість спірних моментів, які викликали обурення батьків. Незадоволені люди відправляють до Міносвіти тисячі листів. Про це раніше повідомляв портал Знай.uа.

Курс "Основи сім'ї", скріншот: BBC
Курс "Основи сім'ї", скріншот: BBC

І справді, щодо підручника є цілий ряд питань. Від спірних тверджень, до некоректних. Наприклад, автор книги Адріан Буковинський вважає, що контрацепція робить сексуальність "товаром". У підручнику є й інші дискусійні моменти щодо абортів, календарного методу, і в принципі щодо рішень, прийнятих жінками. Однак в мережі з'явилася ще одна публікація, яка ставить під сумнів деякі дані з цього "підручника". Про це пише Ольга Бондаренко в мережі Facebook.

"Читаємо ВГОЛОС. "Основи сім'ї" А. Буковинського, 10 клас (тираж - 5000). Не питайте, чому Roman Korsun нарешті дорвався до підручників Буковинського, але він не може стримати всю ту мудрість, яку вичитав, тому кілька тез для вас. Це дійсно важко втримати у собі: -?"Відповідно до законів України, сім'я є першою і життєдайною клітиною суспільства" (не питайте, де таке в Законі написано). -?"Сім'я - невсипуща хранителька моральних чеснот..., невтомна плекальниця родоводу, совісті та честі минулих, сучасний і прийдешніх поколінь." (пафосу, більше пафосу!)....", - пише Бондаренко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Далі більше, варто ознайомитися з повною публікацією.

Публікація Ольги Бондаренко, скріншот: Facebook
Публікація Ольги Бондаренко, скріншот: Facebook

Публікація Ольги Бондаренко, скріншот: Facebook
Публікація Ольги Бондаренко, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сексизм, об'єктивація і ні слова про контрацепцію новий підручник з "Основ сім'ї" роздратував України.

Як повідомляв Знай.uа Всеукраїнська школа онлайн вразила "самообслуговуванням" - тільки англійська, інше — по телебаченню.

Знай.uа писав, скандальний підручник з релігійним контентом "Основи сім'ї" повертається в українські школи, батьки б'ють тривогу.