Допомога на дітей, скрін з відео
Допомога на дітей, скрін з відео

ФОПам почали виплачувати "дитячу" допомогу

Міністерство соціальної політики повідомило про початок призначення допомоги на дітей до 10 років фізичним особам-підприємцям. Виплату допомоги почали 15 травня, в День сім'ї. Як інформують на сторінці Мінсоцполітики в Facebook, "дитяча" допомога призначається ФОПам, які обрали спрощену процедуру оподаткування, і належать до I та II групи платників єдиного внеску. До Мінсоцполітики вже звернулося понад 19 тис. фізичних осіб підприємців, щоб оформити допомогу на дитину до 10 років.

Володимир Зеленський, фото: Офіс президента
Володимир Зеленський, фото: Офіс президента

Порошенко наклав, а Зеленський — зняв: які компанії і офшори зникли з "чорного списку" України

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Український лідер Володимир Зеленський, який напередодні продовжив в державі заборону російських соцмереж "Вконтакті" і "Однокласники", зняв з 22 компаній і офшорів санкції, які було введено попереднім президентом – Петром Порошенком. Так, санкції зняли з українських компаній, на які їх було накладено, згідно з указом президента №133 від 15 травня 2017 року.

пенсіонери на карантині, фото; Уніан
пенсіонери на карантині, фото; Уніан

70 копійок за "зайвий" стаж — кому і на скільки збільшать пенсії

З 1 травня в Україні почали виплачувати проіндексовані пенсії. Люди вже отримують збільшені суми, а пенсіонерам старше за 80 років, додатково платять ще по 500 гривень (без урахування індексації). Всього в травні проіндексують виплати до 8,4 млн пенсіонерам. Але в Україні 11,3 мільйона пенсіонерів, тобто майже 3 млн осіб жодної надбавки в травні не отримають. Це в основному одержувачі мінімальних пенсій (мінімалка на сьогодні становить 1638 грн).

Микола Кулеба, фото Уніан
Микола Кулеба, фото Уніан

Україна стає міжнародним онлайн-магазином, де продають немовлят і порушують права дітей, – Кулеба

Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба відреагував на ситуацію щодо 46 малюків, народжених методом сурогатного материнства, які знаходяться в одному зі столичних готелів, і заявив, що це неприпустимо в Україні і серйозно порушує права дітей. Про таке він написав на власній сторінці в Facebook.

Дитячий садок, фото: ukrinform.ua
Дитячий садок, фото: ukrinform.ua

Дитсадки змінять правила роботи після карантину, щоденний огляд і заборони батькам

Департамент освіти оприлюднив свій план дій по поверненню дитячих садків до роботи: багато нових правил, медичних перевірок та обачності. У своєму відеозверненні Фіданян Олена, керівник Департаменту освіти, пояснила основні пункти програми.