Найвідоміший педіатр України Євген Комаровський розповів, чому при перевезенні дитини важливо використовувати спеціальні автокрісла. Норму про перевезення дітей в дитячих кріслах з 2019 року внесли в Правила дорожнього руху України, однак деякі люди продовжують ігнорувати вимоги. Комаровський запевняє, що краще дійсно купити крісло, та не ризикувати здоров'ям малюка.

Комаровський скріншот


Комаровський нагадав, що дорожньо-транспортні події – головна причина смерті людей у віці від 5 до 19 років. Дитячий організм ще не сформований, тому він набагато більш чутливий до травм і ударів. Дитяче автомобільне крісло дозволяє знизити ризик травм при ДТП на 82%.


Однак більшість водіїв України (73%) використовують автокрісла неправильно. Найпоширеніші помилки – установка автокрісла по ходу руху (правильно встановлювати проти ходу) і монтаж на передньому сидінні (дітей до 12 років можна перевозити тільки ззаду). Крім того, важливо, щоб автокрісло відповідало віку та росту дитини.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський розкрив головні причини ГРВІ у дітей

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей

Також Знай.ua писав, Комаровський навчив матусь міряти температуру.