Зараз літо, і багато хто з вас напевно вирушили на дачу, щоб провести час на самоті, далеко від шуму і міської суєти. Серед дачників, величезний відсоток тих, хто сам вирощує городні культури, в тому числі картоплю. Кожен напевно стикався з такою неприємністю, як всихаюче бадилля. Так буває, що ділянка картоплі доглянута, окучена і рясно квітуча, але раптом починає жовтіти і пересихати, як ніби згоріла. Прийнято вважати, що виною всьому кислотні дощі. Справжня ж проблема в тому, що рослини хворіють, розповідає інтернет-видання “Щоденник дачника”.

Картопляний ділянку, фото Сільське Господарство

Хвороба ця називається фітофтороз. У першу чергу від нього гинуть ті плантації, де картоплю посаджено надто густо і сусідні кущі торкаються один одного.

Спробуйте полікувати рослини народними методами. Одним з найефективніших вважається настоянка часнику, яка готується так: 30 г зубков подрібнюють, заливають 10 л води, розмішують, настоюють добу, проціджують. Обприскують у вечірній час так, щоб краплі не стікали з листя і стебел. Захід бажано повторити чотири-п'ять разів за літо через кожні 10-15 днів.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, проти шкідників і хвороб — як підгодовувати рослини добривом з цибулевої лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичних пестицидів.

Як повідомляв портал "Знай.іа", бабуся буде задоволена — красиві та зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться в гарні клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки