Половина населення України (50,1%) не шкодують про розпад Радянського Союзу. При цьому кожен третій українець (33,5%) заявив, що шкодує. Про це свідчать дані соцопитування Київського міжнародного інституту соціології.

Так, більшість жителів західної частини країни (69%) раді розпаду СРСР, в той час як на півдні, сході та Донбасі таких людей відчутно менше – 35-39% проти 41,5-49%.

Як повідомляється, майже 35% опитаних вважають, що перебування України в складі Радянського Союзу принесло їй більше користі. У той же час 28% респондентів мають протилежну думку. У 2013 році цей показник становив 47% і 18% відповідно.

Найбільше шкодують про розпад СРСР виборці співголови фракції ОПЗЖ Юрія Бойка (81,5% шкодують проти 10%, які не шкодують), найменше – виборці експрезидента Петра Порошенка (4% шкодують проти 88%, які не шкодують).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

53% виборців президента Володимира Зеленського, які взяли участь в опитуванні, не шкодують про розпад СРСР проти 29%, які шкодують. Згідно з дослідженням, виборці Зеленського мають погляди, близькі до поглядів населення України в цілому.

Серед виборців "Голосу" більшість (79%) не шкодує про розпад СРСР проти 17%, які шкодують.

Варто уточнити, що опитування проводилося з 24 по 31 травня методом CATI на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. В опитуванні взяли участь 2000 респондентів з усіх регіонів, крім тимчасово окупованих – Криму і Донбасу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, свіже дослідження показало, як впав рейтинг Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці оцінили рік правління Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що у другому кварталі 2020 року рівень безробіття в Україні зросте до 12%.