Секрет розкішних кімнатних рослин простий: квіти потрібно любити і не просто поливати, а своєчасно підгодовувати. Адже коли рослина протягом тривалого часу сидить в горщику на одній лише воді, сподіватися від неї красивого листя чи буйного цвітіння не варто.

Потіште ваші домашні квіти смаколиками, і вони вам віддячать розкішним виглядом. Справжнім делікатесом для кімнатних рослин є звичайний для нас продукт - молоко.

Особливість молочної підживки в тому, що вона не просто живить рослини мікроелементами, а й оздоровлює грунт. У ній поселяються корисні бактерії, розмноження яких перешкоджає появі грибків і плісняви, згубних для кореневої системи. Крім того, ці бактерії здатні синтезувати вітаміни, мінерали, фітогормони та інші біологічно активні речовини, необхідні для життя рослин.

домашні рослини, фото:sovkusom
домашні рослини, фото:sovkusom

Особливо перетворюються від підживки молоком кімнатні троянди, герань, азалії, примули, аспарагус, фікуси. Вони стають просто розкішними!

Як правильно приготувати і використовувати молочну підживку для вазонів.

Складові

100 мл свіжого молока
1 л води
3 краплі йоду

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

як приготувати молочну підживку, фото: sovkusom
як приготувати молочну підживку, фото: sovkusom


Приготування і застосування

З'єднайте молоко з водою, додайте йод. Збовтайте суміш.
За годину до підгодівлі полийте вазони звичайної чистої водою. У сухий грунт молочну воду лити не можна.
Залежно від розміру горщика влийте 3-6 ст. л. приготованого добрива. Підгодовуйте рослини цим розчином 1 раз в 2 тижні.

Цим же складом можна і обприскувати рослини. Молочна вода утворює на поверхні листя і стебла тонку плівку, що захищає квітка від самих докучають шкідників: павутинного кліща і щитівки. Таким способом можна боротися і з борошнистою росою, щоб не використовувати хімічні препарати.

обприскування кімнатних рослин, фото: sovkusom
обприскування кімнатних рослин, фото: sovkusom

Важливо! Молочна вода не придатна для підгодівлі пальм, кактусів і сукулентів.

Молочну підживку люблять не тільки кімнатні квіти, а й городні культури: помідори, баклажани, всі види капусти, огірки. Особливо цінно молоко в період зав'язі. Так що дачникам варто взяти цей спосіб на замітку!