Розслідування журналістів проєкту "Таємний агент" (Новий канал) тривають. Цього тижня агент Олександр Адамлюк влаштувався на практику сантехніком у столичну керуючу компанію (ЖЕК). Хлопець хотів дізнатися, в якому стані перебувають труби, по яких тече питна вода до осель киян.

Олександр Адамлюк, Новий канал
Олександр Адамлюк, Новий канал

"Мене без проблем взяли сантехніком-практикантом, – розповідає Олександр. – Адже головна інженерка ЖЕКу зізналася, що у них катастрофічно не вистарчає спеціалістів. Дивно, бо місцеві сантехніки отримують зарплатню близько 10 тисяч гривень. Більше того, ще стільки ж можна отримувати на "чайових" та приватних замовленнях".

Агент розказав, що він познайомився з сантехніком Дімою та зварником Ванею.

"Здивувало, що ми відразу пішли не лагодити труби, а на обід у підсобку, – каже хлопець. – Дивно, адже стурбовані мешканці в цей час телефонували сантехніку Дімі та скаржилися на відсутність води. Схоже, що тут працює схема – робота зачекає, а обід за розкладом".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Більше того, на дзвінки киян Дмитро відповідав, що він дуже зайнятий на іншому об’єкті.

"От такий сюрреалізм на максималках, – каже Олександр. – Найбільше мене здивував інший факт. Хлопці відкрили холодильник, а там усі полиці забиті пивом. Мої колеги почали його вживати під час робочого дня. Такого навіть у комедійних серіалах не показують! А ще вони дивилися ролики в інтернеті, обговорювали місцевих жителів, жартували та матюкалися".

Ситуацію довершила незаконна рослина на підвіконні працівників ЖЕКу.

"Як мені сказав Ваня – це Канабіс, – розповідає агент. – Іншими словами – психотропна конопля. За словами працівників, для "особистого використання". Після усього побаченого та почутого ми нарешті пішли на виклик".

Більше деталей можна дізнатися у відео:

"Таємний агент" виходить на Новому каналі щопонеділка о 15:30.

Нагадаємо, раніше журналістка Нового каналу Карина Бєлова влаштувалася прибиральницею у хостел і показала на всю Україну, як там прибирають у душових та номерах. Дівчина була шокована!

Також повідомлялося, що журналістка "Таємного агенту" Олена Зборовська перевірила, як подають закуски у столичних пабах. Вона дала поради, як впевнитись, що закуска свіжа та якісна.

Також розслідування "Таємного агента" пройшло на заводі, що виготовляє косметику. Журналістка Олександра Башкатова побачила "внутрішню кухню" виготовлення жіночих засобів краси.