Літо – найкраща пора для дітей. Це час свободи для дитини, коли їй не потрібно ходити в школу, просиджувати години за домашніми завданнями. Однак через пандемію коронавірусу батьки бояться відпускати малюків у двір. Не можна допускати, щоб дитина весь час сидів за комп'ютером або смартфоном. Організуйте йому розваги. Пропонуємо 7 варіантів, які допоможуть відмінно провести час.


  1. Класичні дитячі ігри. Ну тут варіантів мільйон. Наприклад, стрибки через резиночку. Її можна ставити на різній висоті, в залежності від віку дитини. Також хорошим варіантом буде і гра в штандер, якщо у вас є невеликий м'ячик.

    2. Поліпшені версії ігор. Наприклад, можна модернізувати старі-добрі піжмурки. Однак замість ударів або голосу можна використовувати музичні інструменти. Наприклад, трикутник. Нехай дитина з зав'язаними очима спробує знайти вас по звуку музичного інструменту.

    3. Повернення в історію. Запропонуйте дитині розвага в історичному стилі. Наприклад, хороший варіант – гра “Перстень” (потрібно вгадати, у кого з учасників гри який-небудь предмет) або “Фанти”.

    4. Рухливі ігри з інших країн. Наприклад, є цікава розвага, яке прийшло до нас із США, під назвою Ladder Ball. Головна мета гри – закинути м'яч або зв'язку старих кед на поперечину. Ви напевно бачили кеди, що звисають з проводів? Ось так виглядає сама спрощена версія цієї гри.

    5. Ігри на прогулянці. В умовах пандемії дітям доводиться гуляти з батьками, а не з друзями. Тому вигадують різні розваги. Якщо у вас хороші стосунки з сусідами, попросіть їх виставити на балкон які-небудь предмети, і запропонуйте дитині знайти всі “мітки” за маршрутом.

    6. Детектив. Ще одна гра для прогулянки батьків з дитиною. Потрібно задавати дітям несподівані питання – якого кольору очі у перехожого, якого кольору його куртка або взуття і т. д. Домовляйтеся з дитиною заздалегідь, але питання задавайте несподівано, щоб він не чекав питання.

    7. Ігри на повітрі. Відмінний варіант – мильні бульбашки. Діти дуже люблять ганятися за ними. Можна вибрати й інший варіант. Беремо палички і ставимо їх на різній відстані один від одного. Потрібно потрапити кружечком на паличку. За кожне попадання нараховуємо окуляри. Перемагає той, хто набрав більше очок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Євген Комаровський розповів про питному режимі дитини

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський розповів про користь ходьби босоніж по піску дорослим і дітям

Також Знай.uа писав, доктор Комаровський розповів про зміни у вимогах ВООЗ.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще