На кількість необхідної дитині рідини впливає безліч факторів. Доктор Комаровський розповів, чи потрібно змушувати дитину пити воду і яким повинен бути питний режим.

Відомий український педіатр Євген Комаровський опублікував відео, в якому розповів, в яких ситуаціях все ж потрібно змушувати дитину до пиття і як визначити достатню кількість рідини.

За словами Комаровського, бажання пити - інстинктивне, тому пити, коли не хочеться - категорично неправильно.

"Тим не менш, часто зустрічаються випадки, коли дитина хоче пити, але сказати про це не може (якщо дитині, наприклад, рік). Таким дітям воду потрібно пропонувати, і в ідеалі діти повинні відмовлятися від води, тому що для них, як правило, основою і їжі, і пиття є материнське молоко або суміш. Якщо дитина раннього віку жадібно п'є воду, то швидше за все у неї є втрата рідини (якщо на вулиці жарко, або на ній багато одягу, повітря сухе), тоді потрібно робити відповідні висновки", - зазначив Комаровський.

малюк п'є воду, фото Getty Images
малюк п'є воду, фото Getty Images

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Педіатр назвав ситуацію, коли дитину все ж таки потрібно змушувати пити воду:

"Під час хвороби (особливо вірусних інфекцій) є виражені втрати рідини, пов'язані з пітливістю, високою температурою, але жага зустрічається далеко не завжди. Це, мабуть, єдина ситуація, коли дитину треба змушувати пити воду".

Доктор Комаровський також порадив батькам, як визначати достатню кількість рідини в дитини.

"На те, яким має бути кількість води впливає багато факторів: температура і вологість повітря, температура тіла, частота дихання та багато іншого. Перш за все звертайте увагу на частоту сечовипускання. Якщо воно відбувається раз в три години - кількість рідини достатня, якщо ні - продовжуйте поїти", - пояснив Євген Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський розповів про користь ходьби босоніж по піску дорослим і дітям

Як повідомляв портал Знай.ua, доктор Комаровський розповів про зміни у вимогах ВООЗ.

Також Знай.ua писав, Комаровський закликав українців грати у футбол під час пандемії.