На Київщині було відкрито 79 "передвиборчих" кримінальних справ, тоді як у самій столиці України — 37. Про порушення виборчого права в період з 5 вересня по 24 жовтня 2020 року в цілому надійшла 791 заява, в Києві цифра досягла 943. Про це говориться у прес-службі управління Нацполіції в Київській області.

Читайте Знай в Google News!

Про вчинення адміністративних правопорушень всього було складено 235 протоколів працівниками поліції. Вони стосуються порушень виборчого законодавства. Були внесені відомості про 79 кримінальних провадженнях до Єдиного реєстру досудових розслідувань , 61 з яких відкрито за фактами порушення виборчого законодавства, а 18 — пов'язаних з виборчих процесом.

Реєстрація заяв, фото: Управління Нацполіції в Київській області
Реєстрація заяв, фото: Управління Нацполіції в Київській області

Більшість з них зафіксовані у Васильківському, Білоцерківському, Обухівському та Києво-Святошинському районах. 2,5 тисячі поліцейських повинні бути залучені в день виборів на охорону виборчих дільниць.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

На вулицях населених пунктів охороняти громадський порядок будуть 1,5 тисячі представників правоохоронних органів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні: Разумков відмовився відповідати за "косяки" Зеленського. Голова Верховної Ради України одним з перших "селебріті" прийшов проголосувати на місцевих виборах.

Як повідомляв "Знай.ua", після "побачення" з Зеленським польський президент зліг з коронавірусом.

Знай.ua писав, Кличко звернувся до киян "з дивана" у день виборів: "Роблю це вперше"