Напередодні новорічних свят ходять різні чутки про те, якими ж будуть вихідні в Україні на Новий рік та Різдво. Дізнайтеся: чи можна очікувати на тривалі «канікули» у 2021 році чи вихідних буде не так багато? Пропонуємо офіційні дані - скільки днів відпочиватимуть у нас у країні? Чи буде перенесення й коли? Це дозволить заздалегідь спланувати свій відпочинок.

Новорічні сімейні традиції

Почнемо статтю із доброї новини для мешканців країни (Україна): невеличкі новорічні та різдвяні канікули усе ж такі будуть. І підтвердження цьому - офіційний документ із затвердженим графіком вихідних.

Але якщо казати про думку українців із приводу тривалих вихідних, то люди розділилися тут на два табори. Одні вважають, що затяжні новорічні «канікули» діють вкрай негативно на людей. Вони зловживають алкоголем, їжею, лежанням на дивані перед телевізором і занадто розслабляються.

Інші підтримують цю міні- «відпустку», використовуючи її у якості відпочинку. Хтось їде відпочивати у Карпати чи Водяники в Україні. Інші відправляються за кордон. Але якщо немає такої можливості, тоді влаштовують домашній карнавал, ворожать на майбутнє, вітають друзів, знайомих, сусідів.

В умовах карантину не обов'язково кудись їхати. Веселі кумедні заходи можна влаштувати й вдома. І зробити свято незабутнім. Головне - усе заздалегідь спланувати та придумати, скласти сценарій. Організуйте домашній маскарад або влаштуйте домашній театр. Підготуйте смішне привітання або цікавий тост.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Можна придумати якусь свою оригінальну традицію напередодні Нового року. Як, наприклад, у «Іронії долі або З легкою парою!»давні друзі ходили 31 грудня традиційно до лазні, а ви можете придумати що-небудь не зовсім звичайне своє.

Припустимо, якщо любите готувати, влаштовуйте кожен Новий рік святкову вечерю різної національної кухні. Один Новий рік у вас може бути по кухні мексиканський, інший - китайський, наступний - американський і т.д.

Ще одна цікава традиція - казати один одному компліменти. Адже рідні не завжди говорять приємні слова. А ось свято - якраз привід почути бажані зізнання. Цікавою новорічною традицією можуть стати повітряні кулі з побажаннями. І їх запуск у небо, коли годинник проб'є північ. Така традиція припаде до душі як дітям, так і дорослим.

Як варіант - можна влаштувати таємничу поїздку. Тобто нічого заздалегідь не планувати. А потім спонтанно кудись поїхати, тицьнувши пальцем у карту України. Поїздка у таємний пункт призначення - це у будь-якому випадку нові враження та приємні емоції.

Щоб ви змогли спланувати, як вам провести новорічні «канікули», пропонуємо познайомитися із кількістю офіційних вихідних. Кабінет міністрів України рекомендував своїм розпорядженням зробити один перенос.

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Дізнайтеся: коли державні вихідні? Які дні у січні 2021 будуть святковими? І коли потрібно буде відпрацьовувати перенесений день? Відповідно до Закону України переноси потрібні для створення сприятливих умов. І раціонального використання робочого часу.

Календар вихідних на Новий рік і Різдво

31 грудня - останній день 2020 року, що минає. Він припадає на четвер. Кабмін рекомендує скоротити робочий день співробітників на 1 годину. Відповідно, 1 січня - п'ятниця вихідний день.

За нею йдуть субота та неділя, 2 і 3 січня. Вони, як правило, вихідні. Тут ніяких переносів немає. Згідно із постановою Кабміну України, тільки 1 число - вихідний. І ми саме так відпочиватимемо на Новий рік: завдяки двом наступним вихідним 3 дні поспіль.

Різдво, 7 число, - вихідний день. Це офіційне державне свято. У 2021 році воно припадає на четвер. Наступний день, п'ятниця, - 8 січня, також буде вихідним. Однак цей день переноситься, тому що не є офіційним святом. І його доведеться відпрацьовувати 16 січня.

Цікаво, що 9 та 10 січня - ця субота й неділя, які не є робочими днями. Таким чином, список новорічно-різдвяних вихідних виглядає наступним чином: 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10.

Старий Новий рік, який, як правило, відзначається у четвер, 14 січня, в Україні робочий. Всього у січні 2021 року 12 вихідних: 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, 17, 23, 24, 30, 31. Тепер, знаючи святкові дати, ви зможете спланувати, як вам провести новорічно-різдвяні «канікули».

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Залучаємо удачу Бика

Символ наступного року - Металевий Бик. Однак він не прийде на зміну Сталевої Криси 1 січня 2021-го. Адже Китайський Новий рік триватиме за місячним календарем до 11.02.2021.

Як правило, бик - це завзята працьовита тварина. Він - сильний, терплячий і могутній. У нього - залізний характер і сталеві нерви. Ця тварина символізує стабільність і матеріальний достаток.

Тож після невдалого 2020-го українці можуть розраховувати на те, що у наступному році все стабілізується. Рік дійсно обіцяє бути плідним та вдалим. Однак він не буде прихильним до ледарів. А тільки до тих людей, які наполегливо працюють.

Ця консервативна тварина буде прихильною до тих, хто старанний та працьовитий. А ще бик уособлює врожайність, тому 2021 обіцяє бути сприятливим для сільськогосподарських робіт.

Зверніть увагу, що люди, які народилися у рік Бика - неспішні та стримані, сильні та вперті, запальні. І якщо вони сповнені любові до когось, то завжди здатні підтримати свою улюблену близьку людину. І навіть у найтяжчу хвилину протягнуть свою руку допомоги.

Щоб не розгнівався Бика, не вздумайте одягати щось червоне на Новий рік! Оскільки прийдешній рік Білого Металевого Бика, то основний колір - білий. Можна також використовувати пастельні тони - бежевий, молочний, світло-сірі відтінки. У нарядах дозволяється використовувати срібло, бісер, паєтки, які переливаються.

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Щоб задобрити господаря року, потрібно успішно навчатися або працювати. Прийдешній рік обіцяє успіх у бізнесі початківця. Не варто боятися змін як у роботі, так і у особистому житті. Консервативний Бик любить сімейний затишок. І буде прихильним до тих, хто дорожить сімейними стосунками та душевним комфортом.

Саме тому зустрічати Новий рік найкраще вдома, а не десь там у кафе, ресторані чи клубі. Потрібно, щоб усього було в міру: і радості, і спокою, і оптимістичного настрою. У народі кажуть, що дотримуючись певних традицій та прикмет, можна привернути до себе удачу Бика.

Врахуйте, що Бик є шанувальником мінімалізму. Саме тому, як у нарядах, так і на столі, і у прикрасах оселі необхідно керуватися цим принципом. Тож святковий стіл не повинен ломитися від ковбас та м'яса. Таких страв у святковому меню не повинно бути взагалі. Вітається зелень, випічка, солодощі, рибні страви, овочі та фрукти.

Не забувайте, що минає 2020 рік - це час, щоб підвести підсумки року. Доробіть те, що не дороблено, побудуйте нові плани на майбутнє. Нехай високосний 2020 рік обов'язково забере із собою усі хвороби та печалі. Щоб у 2021 більше не було карантину та про коронавірус ми забули.

І якщо на Новий рік на вулиці буде сніг, тоді особливо приємно гуляти, тому що дуже мало машин, повітря свіже й морозне (сподіваємося, так і буде). Тож гуляйте із задоволенням, дихайте свіжим повітрям, не хворійте та будьте здорові!

Авантюрних поїздок, доброго чарівника й добрих казок у житті! Багато всього нового й цікавого! Свята із цукерками, мандаринами, незгасним оптимізмом душі й прекрасного настрою!

Ставайте мудрішими, сильнішими! Нехай ця розумна працьовита тваринка протегує всім вам! Добра й сімейного благополуччя! Стабільності й спокою, гармонії! Незважаючи на усі труднощі 2020-го року, що минає, вірте в удачу! І вона обов'язково загляне до вас!

Фото

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels
Вихідні на Новий рік та Різдво 2021, фото - Рexels

Відео