Дверні ручки, кнопки ліфта, поручні в громадському транспорті кишать мікробами. У світлі останніх подій через поширення коронавірусної інфекції мити руки - це святе.

Читайте Знай в Google News!

Коли можливості помити руки немає, слід використовувати дезінфектор для рук. Сайт "Со вкусом" поділився рецептами, як приготувати антисептик для рук в домашніх умовах.

Як приготувати вдома дезінфектор для рук
Основна маса антисептиків, які ми бачимо в аптеках, складається зі спирту. А він може знищити більшість відомих бактерій. Не дивно, що він став основою для знезаражувальних засобів.

Дезінфектор в Черкасах, фото: Telegram-канал "Чому б і ні?"
Дезінфектор в Черкасах, фото: Telegram-канал "Чому б і ні?"

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Спирт досить сильно підсушує шкіру. В якості зволоження і живлення можна додати такі компоненти, як гель Алое вера, гліцерин, екстракти і вітаміни.

Дезінфікуючі засоби на основі спирту

Максимально схожий на ті, які продають в магазинах і аптеках. Візьміть 2/3 склянки 99%-го медичного (ізопропілового) або етилового спирту, 1/3 склянки гелю алое вера і 8-10 крапель ефірного масла. Підійде масло лаванди, ванілі, м'яти, грейпфрута або кориці. Змішайте всі інгредієнти і перелийте в пляшечку.

Карантин, фото pxhere
Карантин, фото pxhere

Гель Алое вера

Ще один варіант антисептика. Розведіть 50 мл спиртової настоянки календули чистою водою в співвідношенні 1: 1. Додайте 1 ч. л. гелю алое вера, 1 ч. л. гліцерину і 5 крапель ефірного масла лимона. Змішайте і перелийте в баночку з розпилювачем.

З'єднайте 100 мл чистої дистильованої води, 5 мл рідкого кокосового масла, по 5 крапель ефірного масла гвоздики і кориці, 20 мл спирту. Отриману суміш перелийте за допомогою воронки в баночку.

Антисептик на дистильованій воді

Альтернативою спирту може стати гамамеліс. В 1 склянку гелю алое вера додайте 1,5 ч. л. гамамелісу, 30 крапель олії чайного дерева і 5 крапель ефірного масла лаванди або перцевої м'яти. Добре перемішайте і розлийте по пляшечках.

Розчин гамамелісу

Карантин в Україні, фото: Unian
Карантин в Україні, фото: Unian

Антисептик на основі трав. 100 мл відвару календули або ромашки, 50 мл гелю алое вера, по 5 крапель олії чайного дерева, ефірного масла лаванди і рідкого вітаміну Е.З'єднайте інгредієнти і перелийте в пляшечку. Струшуйте кожен раз перед використанням.

Ефірні олії

Перш ніж почати користуватися новим засобом, обов'язково перевірте, чи не викликає він алергічних реакцій. І краще не зловживати, адже разом із захистом від інфекцій псується шкіра рук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, медсестрам доводиться носити пацієнтів на руках: українська лікарня відзначилася повною розрухою.

Як повідомляв Знай. ua, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.