Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що вакцина від коронавірусної хвороби Covid-19 може бути доступною для громадян вже у березні 2021 року.

Читайте Знай в Google News!

Про це голова МОЗ розповів в ефірі програми "Хард Влащенко".

Максим Степанов, скріншот з відео
Максим Степанов, скріншот з відео

"Я думаю, реально ми отримаємо вакцину в кращому випадку в кінці першого кварталу", — стверджує Степанов.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Річ у тім, як пояснив міністр, що жодна вакцина у світі ще не пройшла третій етап клінічного випробування, а отже не може масово застосовуватися для щеплення населення.

Однак сподівання на скору появу рятівного засобу поки є обнадійливими. Степанов вважає, що реєстрація препарату має відбутися ще до Нового року. Pfizer та низка інших світових корпорацій ведуть активну розробку своїх препаратів, які вже подекуди демонструють ефективність рівня 90%.

За твердженнями Степанова, Україна також є учасницею глобальної ініціативи COVAX, яка має забезпечити населення 10 мільйонами доз вакцини рівними траншами у найближчий час з моменту її розробки.

Окремою проблемою стане те, що за попередніми даними, вакцина вимагатиме зберігання при дуже низьких температурах, порядку -71 градусу Цельсія. Однак Степанов сподівається, що стабілізувати вакцину вдасться і при нижчих температурах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, медики, силовики та рукавички за завищеними цінами: куди йдуть гроші з антиковідного фонду.

Як повідомляв Знай.uа, до лікарні не покладуть, не прооперують: Ляшко оголосив новий порядок в Україні.

Знай.uа писав, Степанов натякнув на локдаун по всій Україні.