Мінсоцполітики України повідомляє про те, що Фонд соціального страхування надає фінансову допомогу для людей, які контактують з хворими COVID-19.

Розмір виплати становить 50% середньої зарплати людини, що не залежить від її страхового стажу, тоді як для медичних працівників — це 100% середньої зарплати.

Читайте Знай в Google News!

Той працівник, який контактував з хворим або захворів, зобов'язаний звернутися до роботодавця і попросити два тижні роботи в дистанційному режимі. Роботодавці мають право перевести своїх працівників на дистанційну роботу, згідно з рішенням уряду.

За відсутності такої можливості слід скористатися державною програмою підтримки самоізоляції. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря по телефону, згодом повинен бути відкритий листок непрацездатності.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Отримання допомоги від Фонду можливе після передачі отриманого листка непрацездатності із зазначенням причини" ізоляція від Covid-19–11 " роботодавцю. Він повинен оформити заяву-розрахунок, після чого передати його до Фонду соціального страхування.

Це можна зробити і по електронній пошті, що зроблено для запобігання поширенню COVID-19. Таким чином будуть компенсовані лікарняні урядом за самоізоляцію в разі виявлення коронавірусу у членів сім'ї.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нахабство епіцентру розлютила Степанова, карантин для всіх: "Поїхали разом в реанімацію!"

Як повідомляв "Знай.ua", українці прорвалися в "Феофанію" до Зеленського і Єрмака: сувора секретність, VIP-клієнти і дорогі консультації/

Знай.ua писав, міністр Степанов розповів, коли Україні чекати вакцину від Covid-19: "У кращому випадку в кінці…"